Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video)

Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video)

Το 4o Pride Patras έφτασε στην κορύφωσή του με μία περήφανη πορεία που έδωσε ένα άλλο χρώμα στο Σαββατόβραδο της Πάτρας και σκόρπισε στους δρόμους του κέντρου της πόλης τα μηνύματα που το εκφράζουν.

Μηνύματα αγάπης, ισότητας, δικαιοσύνης και αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, σεξουαλικής ή μη, αλλά και απελευθέρωσης του ατόμου από τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και την ομοφοβία, στα οποία έχουμε μάθει να ζούμε, μέσα από τις κατευθύνσεις που μας δίνει η κοινωνία, το σύστημα και η πατριαρχική οικογένεια.

Χιλιάδες κόσμου από δεκάδες συλλογικότητες ανά την Ελλάδα, που βρέθηκαν στην Πάτρα ειδικά για αυτή τη διοργάνωση, παρήλασαν στο κέντρο της Πάτρας, ξεκινώντας φέτος για πρώτη φορά την πορεία τους από την πλατεία Όλγας, περνώντας από την πλατεία Γεωργίου, φθάνοντας έως τη Γούναρη και καταλήγοντας και πάλι στην πλατεία Όλγας.

Η σημαία του ουράνιου τόξου κυμάτισε στην αρχή της πορείας και την ακολούθησαν άτομα από συλλογικότητες και φορείς που ενώθηκαν για το Patras Pride και τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση.

Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video)

H πορεία ήταν ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Άνθρωποι διαφορετικοί που ο καθένας έχει τα δικά του βιώματα, τις δικές του άσχημες εμπειρίες, τους δικούς του φόβους, ξεκινώντας ίσως από διαφορετική βάση, βρέθηκαν αυτή τη φορά στον ίδιο δρόμο, περπάτησαν μαζί χέρι – χέρι, ενώνοντας την φωνή τους για κοινό σκοπό.

Σε μία παρέλαση γιορτινή, που θύμιζε καρναβάλι με τις μεταμορφώσεις και τα χρώματά, τον παλμό, τα συνθήματα και τους ήχους της, αλλά ταυτόχρονα και τόσο ανατρεπτική, γκρεμίζοντας ιδεοληψίες και κυρίαρχες αντιλήψεις έστω και για λίγα λεπτά, κάνοντας την Πάτρα να χορέψει στους ρυθμούς της.

Στους ρυθμούς του Patras Pride, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, στα χρώματα της χαράς και της αισιοδοξίας. Και που ξέρετε; Ίσως από κάποια χαραμάδα του ουρανού αυτοί που καταπιέστηκαν από τις κυρίαρχες αντιλήψεις, αυτοί που εντέλει χάθηκαν για τέτοιους αγώνες, να παρακολουθούσαν και να χαμογελούσαν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

H πορεία του 4ου Patras Pride


Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video) Το 4o Pride Patras ήταν χαρούμενο, γιορτινό, ανατρεπτικό και πολύχρωμο (pics+video)


Πηγή