Το Rainbow Warrior έριξε άγκυρα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας!

Στην Πάτρα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το καράβι της Greenpeace. Το Rainbow Warrior έριξε "άγκυρα" στο παλιό λιμάνι της πόλης.

To καράβι της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής και οικολογικής οργάνωσης στον κόσμο πραγματοποιεί περιοδεία στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 22 Ιουνίου. Η περιοδεία γίνεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας οργάνωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την προώθηση της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για παραγωγή ενέργειας, αντί της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Το πλοίο βρέθηκε στον Πειραιά, στη Μαρίνα Ζέας στις 12-13 Ιουνίου, στη συνέχεια στις 16 και 17 Ιουνίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και για δύο ημέρες ρίχνει άγκυρα στην Πάτρα. Από την αχαϊκή πρωτεύουσα, φεύγει στις 19 του μήνα και επόμενος σταθμός του είναι η Κέρκυρα.

Το Rainbow Warriror εντυπωσιάζει όσους έχουν κατέβει στο λιμάνι της Πάτρας για να το δουν από κοντά. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, αλλά και τις λύσεις για την προστασία του κλίματός μας και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Στην φωτογραφία ο Οδυσσέας Ξεριζωτής που κατέβηκε στο λιμάνι της Πάτρας για να υποδεχθεί αυτό το ιστορικό καράβι.

Το Rainbow Warrior έριξε άγκυρα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας!


Πηγή