Φορολογική δήλωση: Ποιοι πρέπει να πάνε στην εφορία πριν την υποβάλλουν

Έως τις 29 Ιουλίου 2019 η προθεσμία

Διορία μέχρι τις 29 Ιουλίου έχουν οι φορολογούμενοι για να υποβάλλουν το Ε1 για το φορολογικό έτος 2018, μετά την παράταση που δόθηκε λόγω των πρόωρων εκλογών.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες κατηγορίες φορολογουμένων, που θα πρέπει να περάσουν πρώτα από την εφορία και στη συνέχεια να υποβάλλουν την αίτηση.

Παρατείνονται έως τις 29 Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις

– Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τη χορήγηση Α.Φ.Μ. απαιτούμενο δικαιολογητικό είναι το δελτίο ταυτότητας.

– Όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση.

Τέλος η ταλαιπωρία με τη δήλωση γάμου, θανάτου και διαζυγίου στην εφορία

– Όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν για να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους.

Φορολογικές δηλώσεις: Διορθώσεις χωρίς πρόστιμα… όσο προλαβαίνετε

– Όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου. Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων π.χ. χωριστή στέγη που θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση μισθωτηρίου, λογαριασμών ΔΕH κ.λπ.

– Οι νέοι φορολογούμενοι για να υποβάλουν φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν από την εφορία τον κλειδάριθμο που θα ξεκλειδώσει την πύλη του Taxisnet.

– Οι φορολογούμενοι, που το 2018 δεν εισέπραξαν ενοίκια, και θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή φόρου για ανείσπρακτα εισοδήματα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    15 Ιουνίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία