2ος στην κατηγορία του ο Σταύρος Γιαννακόπουλος του Φειδιππίδη στο δρόμο του Χρυσού Λιονταριού!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στην περιοχή του Δήμου Νεμέας, "Ο Δρόμος του Χρυσού Λιονταριού 2019", (The Golden Lion Road 2019) που περιλάμβανε δύο διαδρομές 18χλμ και 6.5χλμ.

Οι δρομείς των 18χλμ έτρεξαν σε μια διαδρομή που κατά την αρχαιότητα σύνδεε την Αρχαία Νεμέα, την Φλιούντα (Νεμέα) και τα Αηδόνια. Αφού διέσχισαν τρέχοντας τον μεγαλύτερο αμπελώνα σε έκταση της Ελλάδας, με την εκλεκτότερη ερυθρή ποικιλία, το Αγιωργήτικο, και πολλά σημεία δίπλα στις όχθες του Ασωπού ποταμού, τερμάτισαν στα Αηδόνια όπου εκεί βρίσκεται το Αρχαίο Μυκηναϊκό νεκροταφείο, ολοκληρώνοντας μια απαιτητική διαδρομή που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Από τον Σύλλογό μας είχαμε, το μέλος του Δ.Σ. Σταύρο Γιαννακόπουλο (1:20:30) που κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία του και την 6η στην γενική, τον Κώστα Γιαννακάκη (1:55:05) και την Μαρία Καραγρηγόρη (1:59:41). Στην διαδρομή των 6,5χλμ που ήταν περιμετρικά του Μυκηναϊκού νεκροταφείου των Αηδονιών και ήταν επί το πλείστον ‘’trail’’ μέσα από πλατάνια, ελιές, αμπέλια και τρεχούμενα νερά είχαμε, τον Κωνσταντίνο Κατσίκη (00:48:35) και τον Αντώνη Κατσίκη (00:48:36).

Επίσης στους αγώνες πήραν μέρος και άλλοι δρομείς από την Πάτρα: O Γιώργος Παπαϊωάννου(1:34:18) από τον ΣΔΥΠ, καθώς επίσης είχαμε και την πρώτη επίσημη εμφάνιση των «Αστεράτων» με την Φαίη Γιαννικοπούλου (2:00:26), Μαρία Σουτζόγλου (2:01:52) 1η στην κατηγορία της και Αλεξάνδρα Γιατρά (2:02:37) 2η στην κατηγορία της, που υπό τις προπονητικές οδηγίες του Γιώργου Δεμερτζή (1:50:27) ολοκλήρωσαν για πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία και διακρίσεις τόσα χιλιόμετρα. Από το Δ.Σ. του Σ.Μ.ΑΧ. Φειδιππίδη πολλά συγχαρητήρια!

2ος στην κατηγορία του ο Σταύρος Γιαννακόπουλος του Φειδιππίδη στο δρόμο του Χρυσού Λιονταριού! 2ος στην κατηγορία του ο Σταύρος Γιαννακόπουλος του Φειδιππίδη στο δρόμο του Χρυσού Λιονταριού! 2ος στην κατηγορία του ο Σταύρος Γιαννακόπουλος του Φειδιππίδη στο δρόμο του Χρυσού Λιονταριού! 2ος στην κατηγορία του ο Σταύρος Γιαννακόπουλος του Φειδιππίδη στο δρόμο του Χρυσού Λιονταριού!


Πηγή