4 Πατρινοί στο κύκλωμα με τα κλεμμένα – Ιδιοκτήτης συνεργείου στο αρκτικό διαμέρισμα… έκανε χρυσές δουλειές

Τέσσερις Πατρινοί εκ των οποίων ο ένας διατηρεί συνεργείο εμπλέκονται στην υπόθεση με τα κλεμμένα ΙΧ που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών.

Το κύκλωμα είχε συγκροτήσει μία περίεργη δομή για να εξαφανίζει τα ίχνη του και μέχρι σήμερα είχε αποκομίσει παράνομο όφελος πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα σε Πάτρα, Ημαθία και Αττική, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα. Αρχηγός ένας 48χρονος που είχε σχεδιάσει την κομπίνα από το 2011. Εξιχνιάστηκαν 110 κλοπές αυτοκινήτων, βρέθηκαν τα 70 τα οποία θα επιστραφούν στους κατόχους τους.

Εκλεβαν κυρίως μικρά αυτοκίνητα με καλή μεταπωλητική αξία και τα πουλούσαν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά. Σε άλλες περιπτωσεις έβρισκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα ή φθηνά από το εξωτερικό, τους έβαζαν τα ανταλλακτικά από τα κλεμμένα και τα πουλούσαν πολύ πιο ακριβά. Για να καλύπτουν τα ίχνη τους εξαφγάνιζαν σε χυτήρια μετάλλων όσα τμήματα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα δεν χρησιμοποιούσαν.

Οι δράστες αφού έκλεβαν τα οχήματα τα εγκατέλειπαν για μικρό χρονικό διάστημα σε γειτονικές περιοχές και όταν εξασφάλιζαν ότι δεν είχαν αναζητηθει μέσω κρυφού συστήματος GPS τα μετέφεραν σε ελεγχόμενους χώρους και τα διέλυαν ή τα πωλούσαν όπως ήταν.


Πηγή