Artventure Camp: Εναλλακτικές διακοπές για ενήλικες στα νερά του Ιονίου

Επταήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι με πολλή θάλασσα, μουσική και τέχνη – Ο Πέτρος Κούρτης μας εξηγεί τα πάντα για το camp

Αν ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να περάσετε το καλοκαίρι σας και αγαπάτε τη θάλασσα, τη μουσική και την τέχνη, πρέπει να μάθετε τι είναι το Artventure Camp του Πέτρου Κούρτη.

Πρόκειται για ένα επταήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι, που χαρακτηρίζεται και ως «εναλλακτική, καλλιτεχνική Οδύσσεια», με μαθήματα και δράσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω στα σκάφη, σε παραλίες, προαύλια σχολείων και γραφικά χωριά. Εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οδηγούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από καλλιτεχνικές, επιμορφωτικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Artventure Camp και ο Πέτρος Κούρτης κατέκτησαν το Χρυσό Βραβείο στα Ελληνικά Βραβεία Τουρισμού 2019 για «την ακατάπαυστη ορμή, δημιουργική πνοή, έμπνευση και ενέργειά του, την αγάπη του για τη Λευκάδα, τη θάλασσα, τη φύση, τη μουσική και την τέχνη, την πίστη του στην ανθρώπινη επαφή, την ασίγαστη δίψα του για μάθηση, ανάπτυξη, πρόοδο και εξέλιξη, το όραμά του για την ανάδειξη της Ελλάδας».

Το protothema.gr συνάντησε τον κ. Κούρτη για να μάθει περισσότερα για αυτό το διαφορετικό camp:

«Το ARTVENTURE CAMP είναι μια εναλλακτική πρόταση διακοπών με καλλιτεχνικό προσανατολισμό και μεγάλη σημασία στην Ανθρώπινη επαφή, τη Βιωματική εμπειρία και την Ανταλλαγή ιδεών, Ιστοριών, Εμπειριών. Ένα 7ήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι στα νερά του Ιονίου, μια καλλιτεχνική Οδύσσεια με σπουδαίους εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε ένα πραγματικά μαγευτικό περιβάλλον.

Το Artventure Camp συνδυάζει τις μεγάλες μου αγάπες, τη Τέχνη και τη Φύση και μια πίστη ότι, οι άνθρωποι βιώνουν πολύ έντονα συναισθήματα όταν Συμπράττουν και Συν βιώνουν, Εκπαιδεύονται και Αναπτύσσονται εκτός της Ζώνης ασφαλείας που τους προσφέρει η Στεριά και η διαμονή σε ένα κατάλυμα, σε αντίθεση με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος. Επίσης είναι τόσο εντυπωσιακό, μαγικό και ταυτόχρονα ασφαλές για θαλάσσιες δράσεις το Ιόνιο, που θα ήταν άδικο να μην το τολμούσα. Στο Artventure Camp μπορούν να πάρουν μέρος καλλιτέχνες και μη. Άνθρωποι Φιλότεχνοι που σέβονται τη Φύση, αγαπούν τη Θάλασσα, τη Τέχνη και τη Περιπέτεια. Άνθρωποι που ξέρουν να μοιράζονται, να εμπνέουν και να εμπνέονται, άνθρωποι που θέλουν και ξέρουν πως να δημιουργούν ανθρώπινες σχέσεις. Επίσης οποιοσδήποτε θέλει να βιώσει μια μοναδική εμπειρία, δίπλα σε ξεχωριστούς εκπαιδευτές-καλλιτέχνες και σε ένα περιβάλλον όπως τα νησιά και τα νερά του Ιονίου, που σίγουρα θα βοηθήσουν να βγει στην επιφάνεια η πιο θετική πλευρά του χαρακτήρα τους. Το Artventure Camp ασχολείται, διδάσκει και μοιράζεται γνώσεις και συναισθήματα γύρω από την ανθρώπινη επαφή, τη Μουσική, τη διάθεση να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να μοιραστούμε και φυσικά να απολαύσουμε μοναδικές διακοπές, στη θάλασσα στον ήλιο και τα νησιά του Ιονίου».

Είναι η έκτη φορά που λειτουργεί αυτό το camp. Θα δούμε κάτι διαφορετικό στο φετινό πρόγραμμα;

«Φέτος το Artventure Camp θα ασχοληθεί περισσότερο με το Ανθρώπινο Σώμα, τον εσωτερικό Ρυθμό, τη Φωνή και την Ανθρώπινη επαφή. Φέτος για πρώτη φορά εντάσσουμε στο πρόγραμμα μας το GIVE BACK DAY. Επιστρέφουμε ανταποδοτικά σε κάθε μέρος που δένουν τα σκάφη μας, μαθήματα δωρεάν για τα παιδιά και τους ενήλικες, σε συνεργασία πάντα με τη τοπική κοινωνία και είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα, εκτός από τα μαθήματα Μουσικής, Body Music, Φωνητικών κύκλων κλπ, να βοηθήσουμε κατά την παραμονή μας στα νησιά του Ιονίου, σε ότι θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο. Επίσης φέτος αποφασίσαμε να μένουμε μια ολόκληρη μέρα σε κάθε μέρος που δένουμε. Έτσι μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το χρόνο των μαθημάτων (πρωί και απόγευμα) και να υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα μέρη, να μιλήσουν με τους ανθρώπους, να κρατήσουν μια πιο έντονη ανάμνηση».

Πόσοι συμμετέχουν και πώς περνούν τις ημέρες τους;

«Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και εξαρτάται από των αριθμό των Ιστιοπλοϊκών μας. Φέτος το Camp θα έχει διαθέσιμα 4 σκάφη που φιλοξενούν μέχρι 10 άτομα σε δίκλινες καμπίνες. Οι συμμετέχοντες σε αυτή τη περίπτωση δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους 30 (τριάντα). Οι μέρες στο Artventure Camp περνούν με πολλή Θάλασσα, πολλή Μουσική, 4 προγραμματισμένα μαθήματα- masterclasses-workshops την ημέρα (2 το πρωί και 2 το απόγευμα), αρκετό ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση και ξεκούραση, επισκέψεις σε διαφορετικά νησιά του Ιονίου, καλλιτεχνικές δράσεις, Jam sessions.

Με ποιο τρόπο αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα;

Η Τέχνη και η Φύση λειτουργούν ως ομπρέλα στη διαφορετικότητα του καθενός μας και δημιουργούν το έδαφος μιας θετικής προσέγγισης και ενα βήμα για να μπορέσουν να ακουστούν διαφορετικές φωνές-απόψεις. Η Διαφορετικότητα στην εποχή μας έχει σίγουρα πολλές ερμηνείες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην προσέγγισή της. Εμείς στο Αrtventure camp, αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν, μέσα απο τα μαθήματα και τις δράσεις οι οποίες είναι συμμετοχικές, βιωματικές και έχουν ρόλους και ανάγκη για όλους. Ενα καλό παράδειγμα είναι οι Φωνητικοί κύκλοι της Αγγελικής Τουμπανάκη που ενώνουν φωνές και μουσικά ιδιώματα απο διαφορετικούς πολιτισμούς και πατρίδες, καθώς και το Rhythmical and Human connections του Pedro Consorte που είναι απο τα πιο εντυπωσιακά και εσωτερικά, ανθρώπινης επαφής workshops που θα μπορούσε να συμμετέχει κανείς. Για όλους εμάς στο Artventure Camp η διαφορετικότητα γίνεται φορέας νέων ιδεών, νέων καλλιτεχνικών προσεγγίσεων και πειραματισμών.

Ποιες εμπειρίες έχετε αποκομίσει από τα προηγούμενα χρόνια του Artventure; Τι εντυπώσεις και συναισθήματα «εισπράττετε» από τους συμμετέχοντες;

Μόνο εμπειρίες και βαθιά γνώση για τις ανθρώπινες σχέσεις και τη διαχείρισή τους εισπράττει κανείς και ιδιαίτερα αυτός που ηγείται τέτοιον δράσεων και τόσο ιδιαίτερων θεματικά projects. Θα έλεγα ότι αυτό που αποκομίζω κάθε χρόνο είναι μια πιστοποίηση, σε σχέση με την αξία της Τέχνης και της Πνευματικότητάς της στην Ανθρώπινη, αν όχι Ευτυχία, Ευεξία. Τεράστια εμπειρία η δύναμη των ανθρώπων όταν λειτουργούν ομαδικά, σε ένα Φυσικό Περιβάλλον που τους ηρεμεί, τους εμπνέει και φροντίζει με οδηγό τη Τέχνη, να φέρνουν στην επιφάνεια τον καλλίτερο, τον πιο όμορφο και Θετικό τους εαυτό. Υπάρχουν συμμετέχοντες από όλο το κόσμο που έρχονται σχεδόν κάθε χρόνο, θεωρούν το Camp οικογένεια τους και το Ιόνιο το προσωπικό τους παράδεισο. Τα συναισθήματα τους και ο τρόπος που με αγκαλιάζουν την τελευταία ημέρα είναι ίσως ο λόγος που συνεχίζω ακόμη και να πιστεύω και να ονειρεύομαι καινούργια ταξίδια με το ARTVENTURE CAMP, ίσως και σε άλλες θάλασσες…..

Πώς σας ήρθε η ιδέα για το Artventure Camp;

Από μια καθαρά εσωτερική ανάγκη. Πριν 7 χρόνια και μέσα από την εμπειρία μου με την Μουσική εκπαίδευση αλλά και τις υπαίθριες δραστηριότητες, άρχισα να σκέφτομαι τις ευεργετικές ιδιότητες της εκπαίδευσης σε φυσικό περιβάλλον, Βουνό και Θάλασσα, Φαράγγια, Καταρράκτες και γενικά μέρη που διέθεταν φυσικό κάλος και ιδιαίτερη ενέργεια.

Η Λευκάδα είναι το μέρος που γεννήθηκα, το Ιόνιο και η σχέση μου με τη φύση, το βουνό, τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, ήταν η φλόγα και στη συνέχεια ο καμβάς για να αρχίσω να σχεδιάζω, να γράφω και να σβήνω, μιας και δεν υπήρχε προηγούμενο.

Θα μας πείτε πώς δηλώνουμε συμμετοχή;

Πολύ εύκολα μέσα από το www.artventurecamp.com. Συμπληρώνετε τη φόρμα συμμετοχής και η ομάδα του Camp σας καλωσορίζει και σας κατευθύνει άμεσα δίνοντάς σας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.
Επίσης καλώντας στο 210-9239008 καθημερινές από τις 9:00πμ-17:00μμ. Επίσης στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του CAMP στο FB https://www.facebook.com/artventurecamp/

Tags:Artventure CampΠέτρος Κούρτης


Πηγή