Artwalk Πάτρας – Η πόλη αλλάζει και μια νέα γενιά ενεργών πολιτών κοιτάζει ψηλά (video)

H πόλη αλλάζει, αυτό είναι γεγονός. Οι γκρίζοι τοίχοι της παίρνουν χρώμα και γίνονται έργα τέχνης μέσα από την Art In Progress και τα Διεθνή Street Art Festival που διοργανώνουν τα μέλη και οι εθελοντές της τα τελευταία καλοκαίρια.

Το 4ο Artwalk της Πάτρας είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του (μένουν δύο ακόμα τοιχογραφίες) και όμως ήδη έχει αφήσει το σημάδι του σε αυτή την πόλη, μέσα από υπέροχες τοιχογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών που φιλοξενήθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Κλεομένης Κωστόπουλος γράφει: "Μία πόλη αλλάζει, όταν αλλάζουν οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή. Ολόκληρη η πόλη ζει καθημερινά στους ρυθμούς του ArtWalk τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες.

Οι καλλιτέχνες εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες ανιδιοτελώς, αφήνοντας μία σπουδαία παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια στην Πάτρα. Μια πόλη αλλάζει όταν ιδιώτες έχουν όραμα στον πολιτισμό.

Οι πολίτες συμμετέχουν, άλλοι πρακτικά, άλλοι θεωρητικά, άλλοι αισθητικά, αλλά σίγουρα όλοι αλλάζουν, ενεργοποιούνται. Αυτό είναι και το χάρισμα της τέχνης στον δημόσιο χώρο! Το σπουδαιότερο όμως, κατά την γνώμη μου, είναι ότι δραστηριοποιείτε μία νέα γενιά ενεργών πολιτών που κοιτάζει ψηλά.

Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους!!".


Πηγή