Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός – Έγραψε ιστορία ο Προμηθέας Πατρών

Για 38η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ, αφού επικράτησε του Προμηθέα με το εμφατικό 111-77, κάνοντας ρεκόρ πόντων και μαζί το 3-0.

Η Πατρινή ομάδα από την πλευρά της έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη επαρχιακή ΚΑΕ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που έπαιξε στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Ωστόσο, βάση της πορείας του Προμηθέα κατά την διάρκεια της χρονιάς αλλά και λόγω της εικόνας του στα παιχνίδια με την ΑΕΚ θα περίμενε κανείς να μπει πιο μαχητικός στα ματς με τον ΠΑΟ, κάνοντας τουλάχιστον το 3-1 για να δείξει πως μόνο τυχαία δεν έφτασε ως εδώ.

Το ματς…

Χωρίς να επιτρέψουν στον Προμηθέα την παραμικρή σκέψη να μπει στο ματς, οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι στον αγώνα και στα πρώτα 4:41 είχαν πάρει ήδη ένα προβάδισμα με 16-2, πριν ο Γκίκας σημειώσει ένα τρίποντο περίπου στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου για το 16-5. Από εκεί χρειάστηκε να περάσουν 4:11 για να ξαναβάλει καλάθι ο Προμηθέας και συγκεκριμένα ένα τρίποντο με τον Τσαϊρέλη, για να τελειώσει η πρώτη περίοδος με 31-8 με τον Καλάθη και τον Παπαγιάννη, να στήνουν το δικό τους πάρτι.

Ο Λοτζέσκι με τον Τόμας ανέλαβαν και στην εκκίνηση της 2ης περιόδου να τραβήξουν το σκορ, ενώ ο Νικ Καλάθης με τις 9 ασίστ και τους ισάριθμους πόντους καθοδηγούσε υποδειγματικά την ομάδα του Ρικ Πιτίνο στον 38ο τίτλο της ιστορίας. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ελαφρώς ανταγωνιστικό ως προς το επιμέρους σκορ, με τον Μπράουν από την πλευρά των Πατρινών, να χαρίζει κάποιες ωραίες φάσεις και το ταμπλό στο φινάλε του πρώτου μέρους να δείχνει 62-34, με τους Τόμας και Παπαγιάννης να έχουν από 12 πόντους σε εκείνο το σημείο.

Στην ουσία το πάρτι άρχισε να στήνεται από τα μισά της 3ης περιόδου και μετά όταν με τη διαφορά να κυμαίνεται γύρω από τους 30 πόντους, οι οπαδοί των «πρασίνων» δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσφερε κάποιες σπουδαίες στιγμές με καρφώματα με το παιχνίδι να έχει πάρει πλέον τη μορφή All Star Game, έτσι όπως ήταν από την εκκίνηση άλλωστε.

Η 4η περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστική με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να καρφώνει συνεχώς και τον Καλαϊτζάκη με τρίποντο να δίνει την μεγαλύτερη διαφορά στους «πράσινους» με 97-60 στο 34’. Η διαφορά έκατσε στους 34 πόντους με τον Παναθηναϊκός.

Tα δεκάλεπτα: 31-8, 62-34, 86-53, 111-77

Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός - Έγραψε ιστορία ο Προμηθέας Πατρών


Πηγή