Θ. Γαλιατσάτος: «Κακομοιριά της ΔΕΗ η συμπεριφορά στο οδικό έργο Σολάρι».

Π.Ι.Ν Θ. Γαλιατσάτος: «Κακομοιριά της ΔΕΗ η συμπεριφορά στο οδικό έργο Σολάρι».

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι το οδικό έργο στο Σολάρι Κέρκυρας έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η ηλεκτροδότηση των φαναριών. Θα ακολουθήσει συμπλήρωση με στηθαία για να διασφαλιστεί η πλήρη οδική ασφάλεια, λαμβανομένων υπόψη των θέσεων που έχουν καταθέσει κάτοικοι και καταστηματάρχες στον σχεδιασμό της οδικής αρτηρίας.

Ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ευτυχής που με την κατασκευή του δρόμου μειώθηκαν τα ατυχήματα και δήλωσε ότι εξαρτάται πλέον από τη Δημοτική Αρχή και την Τροχαία η αναβάθμιση της περιοχής και η περιφρούρηση της οδικής ασφάλειας.

Ο Περιφερειάρχης ερωτηθείς σχετικά, ήταν καταπέλτης για το θέμα που έχει ανακύψει με την ηλεκτροδότηση. Χαρακτήρισε κακομοιριά της ΔΕΗ την άρνηση παροχής ηλεκτροδότησης λόγω χρεών, ενημέρωσε δε ότι υπάρχει εν εξελίξει έρευνα από τις υπηρεσίες της ΠΙΝ αν υπάρχει οφειλή και τι ύψους. «Όταν αναλάβαμε βρήκαμε χρέη προς ταμεία, ΔΕΚΟ κλπ. Ρυθμίσαμε και είμαστε πλήρως ενήμεροι στις οφειλές που είχαμε σε ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ. Ακόμη όμως κι αν υπάρχει χρέος, η ΔΕΗ θα έπρεπε να ενημερώσει και να συνεργαστεί μαζί μας κι όχι να θέτει το ζήτημα με αυτό τον τρόπο, ερχόμενη αντιμέτωπη εντέλει με την κοινωνία και ένα έργο που εκτελείται για την οδική ασφάλεια και τους πολίτες και επισκέπτες.

Σε περιπτώσεις μάλιστα που η ίδια η Επιχείρηση κάνει εργολαβίες, στις οποίες την στηρίζουμε και λόγω αδυναμιών της “βάζουμε πλάτη” θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική», είπε ο Περιφερειάρχης.


Πηγή