Κέρκυρα: Υπογράφηκε η ένταξη της χρηματοδότησης για το Εργοστάσιο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Υπογράφηκε η ένταξη της χρηματοδότησης για το Εργοστάσιο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Υπογράφηκε σήμερα η ένταξη της χρηματοδότησης για το Εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και με δηλώσεις του στο Corfutvnews: «Ήταν μία επίπονη διαδικασία την οποία στήριξαν και προσπάθησαν ο Δήμος και ο ΣΥΔΙΣΑ και έτσι θα το παραδώσουμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή. Η χρηματοδότηση είναι 29 εκατομμύρια. Από κει και πέρα αυτό που απομένει είναι η αποδοχή της χρηματοδότησης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΔΙΣΑ».

Μερόπη Υδραίου: Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας

Η νέα Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Κέρκυρα αφού εντάχθηκε, έστω και καθυστερημένα, προς χρηματοδότηση το έργο της κατασκευής εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 30.084.000 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων Κέρκυρας, μονάδα μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας δυναμικότητας 35.000 τόνων σύμμεικτων αστικών αποβλήτων και 12.500 τόνων προδιαλεγμένου οργανικού με συνδυασμό αερόβιας και αναερόβιας επεξεργασίας.

Πρόκειται για ένα έργο με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, που είναι στο χέρι όλων μας να προχωρήσει και να υλοποιηθεί στο βέλτιστο και ταχύτερο χρόνο. Απομένει πλέον η διαγωνιστική διαδικασία.

Η δική μας δημοτική αρχή θα παρακολουθεί διαρκώς το έργο, θα πιέζει για την ολοκλήρωση του εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

Η ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων, δεν λύνει το πρόβλημα.

Και δέκα εργοστάσια να γίνουν, αν δεν υπάρχει διαλογή στην πηγή και δεν μειώσουμε τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων, το πρόβλημα με τα σκουπίδια θα εξακολουθήσει.

Η λύση σε αυτό το μεταβατικό στάδιο είναι η εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΘΑΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ, που ενέκριναν με την ψήφο τους οι πολίτες.

Ένα πρόγραμμα που έχει ως πυλώνες τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση. Στηρίζεται στην κοινωνική και ατομική ευθύνη και συμμετοχή κάθε πολίτη, προϋποθέτει ένα Δήμο που θα βγει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια και θα κινηθεί με άλλες ταχύτητες.

Αυτό θα κάνουμε με τη βοήθεια και τη στήριξη των πολιτών»


Πηγή