Ομογένεια: Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας στον Υπουργό Νίκο Δένδια.

Κοινωνία Ομογένεια: Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας στον Υπουργό Νίκο Δένδια.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια απέστειλε ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας και Επίτιμος Πρόεδρος του Πανκερκυραϊκού συλλόγου Αμερικής Νίκος Μπάρδης.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας και για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο κρίσιμο Υπουργείο των Εξωτερικών της Ελλάδος! Είναι το υπουργείο όπου χτυπά η καρδιά των απανταχού Ελλήνων στον κόσμο.

Ως Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένας άξιος συμπολίτης μας από τα Ιόνια Νησιά θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας μας στο εξωτερικό.
Η ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης του Υπουργείου Εξωτερικών σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την χώρα μας απαιτεί δύναμη, υπευθυνότητα και συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις της πατρίδας και της ομογένειας.
Θα θέλαμε να θεωρήσετε βέβαιη την στήριξη μας στο έργο σας και ευελπιστούμε στην κατανόηση και καταγραφή των προβλημάτων των Ελλήνων ομογενών, στην ενδυνάμωση των Ομογενειακών Οργανώσεων των Ελλήνων της Διασποράς, στην προώθηση των εθνικών θεμάτων, του ελληνικού πολιτισμού και την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας.
Σας ευχόμαστε η θητεία σας να είναι αποτελεσματική, γόνιμη και ουσιαστική για την πορεία της χώρας μας.

Καλή δύναμη και επιτυχία».


Πηγή