Πάτρα: Ανοικτή επιστολή – παρέμβαση του Θ. Καννελόπουλου για όσα γίνονται στην ΕΑΠ

Σε προσωπική γραπτή δήλωση προχώρησε ο τέως γενικός γραμματέας της ΕΑΠ, Θόδωρος Καννελόπουλος, σκιαγραφώντας τα όσα συμβαίνουν στο σωματείο.

Στην δήλωση του ο ο κ. Κανελλόπουλος τονίζει τα εξής: "Πάντοτε στην μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά, γνώμονα έχω να μιλώ την γλώσσα της Αλήθειας και της Ειλικρίνειας. Για κάποιους αυτό δεν αρέσει. Πολύ περισσότερο για κάποιους που έχουν μάθει να ζουν με κολακείες σε ένα ψεύτικο κόσμο. Η παρούσα παρέμβασή μου έχει σαν σκοπό, να φέρω στην Δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που προηγήθηκαν πριν τις παραιτήσεις μας από το Δ.Ε. της Ε.Α.Π.

Σήμερα βγάζω στο φως, θα ακολουθήσουν και άλλες, την επιστολή που έστειλα στο Mail του νυν προέδρου στις 8/1/2018, μετά την λήψη μηνύματος στα κινητά μας, για έκτακτο Δ.Σ. με θέμα: «Την Έξωση του Ανδρικού τμήματος Βόλεϊ από το κλειστό της ΕΑΠ». Πιστεύω ο νυν πρόεδρος, να έχει την ευθιξία να δημοσιοποιήσει ο ίδιος την απάντηση που μου έστειλε τότε, και να μην κρυφτεί πίσω από τους κάθε λογής «υπασπιστές τους» που χυδαιολογούν στo fb. Σύνηθες φαινόμενο δηλών και χωρίς επιχειρήματα ανθρώπων.

Επίσης σήμερα θα γνωστοποιήσω και την καρτέλα των μετακινήσεων του γυναικείου Βόλεϊ, από το Τουριστικό γραφείο πριν παραιτηθούμε, για να ενημερωθούν κάποιοι που θέλουν να κάνουν τον παράγοντα με ξένες τσέπες, σπιλώνοντας ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην Ε.Α.Π., οι "ατσίγαροι".

Οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν για να έχουν πλήρη γνώση οι φίλοι της ΕΑΠ και ο ιστορικός του μέλλοντος, που θα αποτυπώσει τη στιγμή της Ευθανασίας του Ανδρικού τμήματος Βόλεϊ της ΕΑΠ, διότι δεν βρέθηκαν 1.000€ να κατέβει από τον σημερινό "πρόεδρο".

Παρακάτω σας παραθέτω το Mail που έστειλα στις 8/1/2018 στο προσωπικό Mail του προέδρου:

«Πάτρα 8/1/2018

Αγαπητέ Πρόεδρε,Με αφορμή του μηνύματος που λάβαμε στο κινητό τα μέλη του Δ.Σ. και σε συνέχεια της από 1/9/2017 επιστολή μου που σου είχα αποστείλει με mail, έχω να καταθέσω τα παρακάτω: Πρωτίστως, ατομικά μέχρι σήμερα, για την ενασχόλησή μου με το σωματείο και τις πρωτοβουλίες που παίρνει, έχω σαν γνώμονα το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος και πολύ περισσότερο, να μην επιβαρύνω οικονομικά τον εκάστοτε πρόεδρο.

Πάντοτε λειτουργούσα με τη λογική ότι πρέπει πολύ να βάζουν από λίγα για τη λειτουργία του σωματείου. Αυτό κατέθεσα και στην επιστολή μου την 1/9/2017, όπου εάν την εφαρμόζαμε θα είχαμε στόχο είσπραξης το χρόνο το ποσό των 18.000€. Χωρίς να υπολογίζω έσοδα από λειτουργία Μπουτίκ όπου κάποιοι πεισματικά αποτρέπουν.

Η μέχρι σήμερα με την εταιρεία που συνεργαζόταν το Βόλεϊ, είχε κύκλο οικονομικών εργασιών το ποσό των 1.800€, χωρίς την απαιτούμενη στήριξη από το σωματείο, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων. Το ότι κατέβαλες από το προσωπικό σου λογαριασμό το ποσό των 180€, για εξόφληση της παρακαταθήκης, και το πληροφορήθηκα το βράδυ της Κυριακής 7/1/18 σου γνωρίζω ότι:

Η αρχική συμφωνία ήταν να αποτελούν Δείγματα για παραγγελίες από τους αθλητές ή φίλους της Ε.Α.Π. και όχι να τα πληρώσουμε. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν είχαν καμία σηματοδότηση ή λογότυπό του σωματείου.

Παράλληλα το σωματείο, για τις παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν έχει εισπράξει το ποσό περί των 400€, για τα οποία μου έχει αποδοθεί το ποσό των 120€ από τον ταμεία, για να προβώ στην εξόφληση των παραγγελιών. Όταν προσωπικά στερώντας από την οικογένειά μου τα έχω καταβάλει, ώστε να μην υπάρχει καμία οφειλή στον προμηθευτή. Σήμερα στο χώρο της Μπουτίκ, υπάρχει ρουχισμός όπου εάν πουληθεί, το σωματείο θα εισπράξει πάνω από 300€, για το οποίο κανένας μας δεν δείχνει ενδιαφέρον να προωθήσουμε.

Θα ήθελα όμως να θέσω μία απορία και προβληματισμό. Ποιό είναι το ποσό που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα, σε χρήμα ή σε είδος το τμήμα Μπάσκετ από τον άλλο Προμηθευτή, και ένα υπάρχει τυχόν οφειλή; Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε εικόνα και να την οργανώσουμε μέσα στις εγκαταστάσεις του σωματείου και να έχουμε τουλάχιστον 300€ μηνιαία έσοδα.

Δυστυχώς όμως κάποιοι δεν την θέλουν. Δεν ξέρω τους λόγους, όταν αντίστοιχα άλλες ομάδες, σε οποιαδήποτε αθλήματα και χωρίς να έχουν τους κατάλληλους χώρους, έχουν αντίστοιχα δημιουργήσει. Πρότασή μου είναι, να προβούμε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό και να το αναθέσουμε να την στήσει όποιος επιθυμεί, με μηνιαίο μίσθωμα τουλάχιστον 300€. Αυτό θα έχει ετήσια έσοδα περί τα 3.000€.

Γυναικείο τμήμα Βόλεϊ. Είναι γνωστό ότι δεν έχει ορίσει το Δ.Σ., μετά την αποχώρηση του Χάρη Γκολφινόπουλου, μέλος για την παρακολούθηση της λειτουργίας του και των αναγκών του. Προσπαθούμε τόσο εγώ όσο και ο Τάκης, να το στηρίξουμε και να προχωρήσει. Μέχρι σήμερα, παρόλο που έχει βγάλει το γυναικείο σχεδόν το σύνολο των μετακινήσεων και τα εκτός έδρας, δεν κατάφερε το Δ.Σ., όπως άλλωστε έπραξε με το ανδρικό Μπάσκετ, να βρει τον απαιτούμενο αριθμό διαφημιζομένων για την αγωνιστική φανέλα του, ώστε να καλύψει το κόστος. Γιατί σε προηγούμενο Δ.Σ. είχαμε διατυπώσει ότι το κόστος των μετακινήσεων των ομάδων, να ανεβρεθεί από χορηγούς στην φανέλα.

Όσο και εάν προσπάθησε ο Κατσής να βρει, δυστυχώς βρήκε άρνηση και ακόμη, είτε απώλεια της ανταποδοτικής χορηγίας της εταιρείας security (απώλεια περί τα 400€) που ελέγχει τα εισιτήρια στο Μπάσκετ, είτε π.χ. του παιδότοπου carousel για την οποία χάθηκε λόγο διένεξης με κάποιον, για το φουγάρο εξαερισμού.

Σήμερα, παρόλο που σχεδόν τελείωσαν οι δαπάνες μετακινήσεων της γυναικείας ομάδας, προσπαθούμε στην ανεύρεση χορηγιών για την κάλυψη του υπολοίπου ποσού στο Τουριστικό γραφείο. Η τυχόν όχληση από πλευράς του γραφείου, δικαίως λόγο της παλιότερης συμπεριφοράς του σωματείου, θα πρέπει να παροτρύνει όλα τα μέλη του Δ.Σ., στην ανεύρεση διαφημίσεων και στην εξόφλησή του.

Διαφημίσεις στις οποίες θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός ώστε να μην χάνουμε ποσά που είχαν συζητηθεί προς εξασφάλιση για συγκεκριμένο τμήμα και εισπράξαμε πολύ λιγότερα από την επιχείρηση για άλλο, (MEDFRIGO). Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν είχες μέχρι σήμερα καμία όχληση από το άλλο Τουριστικό Γραφείο, όπου μετακινήθηκε πέρυσι η Ανδρική ομάδα απ’ τη μία άκρη στην άλλη της Ελλάδας και με διανυκτέρευση;

Και κάνω το ερώτημα αυτό, διότι διαχέεται μια επιθετική στάση προς το Ανδρικό Βόλεϊ και προσπάθεια διάλυσή του, στην οποία ταυτίζεσαι προσωπικά, μέσο του μηνύματος που έλαβα. Ενός τμήματος που πέτυχε με παιδιά από τη περιοχή, να βγει στην Ευρώπη και να συμβάλει ουσιαστικά, να γίνει κλειστό το τέως ανοικτό γήπεδο της Ε.Α.Π., που σήμερα κάποιοι ξεχνούν. Επικαλούνται τις όποιες οικονομικές οφειλές που προήλθαν από ανθρώπους που διαχειρίστηκαν την τύχη του συλλόγου, τις οποίες δεν θέλουν να προσωποποιήσουν, αλλά να στοχοποιήσουν το άθλημα του Βόλεϊ.

Αποφεύγουν να εκφραστούν για οφειλές του Μπάσκετ κατ’ το παρελθόν, σε τουριστικά γραφεία από μετακινήσεις στη Γ’ Εθνική ή στο Πατρινό εργοστάσιο palatino από αθλητικά ρούχα των ακαδημιών. Άραγε φταίει το άθλημα ή οι άνθρωποι; Συγκεκριμένα διαφαίνεται, ότι κάποιοι δεν θέλουν με κανένα τρόπο την επιτυχία των τμημάτων του συλλόγου. Πολύ περισσότερο σε τυχόν άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία της Ανδρικής ομάδας Βόλεϊ. Επικαλείσθε ότι κάποιοι το επιθυμούν χωρίς την συγκατάθεση του Δ.Σ. και την οικονομική κάλυψη από το σύλλογο.

Ερώτηση 1η: Ζητήθηκε από κανένα μας, να προβείτε σε Μεταγραφές αθλητών τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού, με την καταβολή μηνιαίου μισθού και κάλυψη των δαπανών διαμονής και διατροφής τους στην Πάτρα; Πως προκύπτει αυτά που αναφέρεται;

Ερώτηση 2η: Σας ζήτησε κανένας μας να προχωρήσετε σήμερα σε διακανονισμό στην Εφορία και την εξόφληση των οφειλών, για να αποκτήσουμε Φορολογική Ενημερότητα και ασφαλιστική, ώστε να κατατεθεί ο φάκελος στην επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ;

Ερώτηση 3η: Που εστιάζεται το κακό, η τυχόν δημιουργία φίλων και η ενεργοποίησης τους, για προσπάθεια οικονομικής στήριξης και εξυγίανσης του συλλόγου;

Γι’ αυτό το σκοπό δεν μας διόρισε το Δικαστήριο; Ποιοι δεν το επιθυμούν;

Δυστυχώς κάποιοι, χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ, έχουν την τάση να διαμορφώνουν τις εξελίξεις. Πολλές φορές μοιραίες για το μέλλον του συλλόγου. Δεν ανατρέχουν σε θετικές προσπάθειες άλλων συλλόγων όπου βγαίνουν από το τέλμα και την απαξίωση. Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, τρανό παράδειγμα δείχνει ότι μπορούν να πετύχουν οι πολλοί, για κάποιους αποτελεί αδυναμία κατανόησης.

Το παράδειγμα της http://www.arismembers.gr/ Κοινωνίας Μελών Άρη ή άλλων ομάδων, όπου εργάζονται και στηρίζουν με κάθε μέσο την ομάδα τους σ’ αυτή τη προσπάθεια, ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ.

Όπως πολεμήθηκε πέρυσι η προσπάθεια να υπάρξει Ισχυρό Δ.Σ. της ΕΑΠ, με πολλούς Οικονομικούς παράγοντες για να στηρίξουν οικονομικά τη Διοίκηση Γρηγοράτου, στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε και πραγματοποιήθηκε η τότε συνάντησή μας στο γραφείο σου.

Όλα αυτά πολλές φορές με πλήγωσαν, γιατί νοιώθω ότι απευθύνομαι είτε σε τοίχο είτε σε ανθρώπους που δεν επικροτούν το θετικό για όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Νοιώθω ικανοποιημένος που πέτυχα μετά από δύο χρόνια προσπαθειών, την ειδική τιμολόγηση νερού για τα κλειστά γυμναστήρια των σωματείων από την ΔΕΥΑΠ. Όμως παράλληλα νοιώθω απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να βρούμε άλλα 10 με 15 άτομα πέραν του Βόλεϊ, το Σεπτέμβριο του 2016, για να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των Φωτιστικών led, στο γήπεδο με το πρόγραμμα «Υιοθετώ μια Καμπάνα στον Αγ. Διονύση».

Εάν είχε υλοποιηθεί τότε η πρότασή μου, δεν θα υποχρεωνόσουν σήμερα να έχεις καταβάλει το οποιοδήποτε ποσό για την αντικατάστασή τους, η οποία θα είχε υλοποιηθεί με 12 άτοκες δόσεις που είχα εξασφαλίσει, την χορηγία φωτιστικών από των ΔΕΔΔΗΕ και τη θετικά ανταπόκριση 15 φίλων της ΕΑΠ και του Βόλεϊ να καταβάλουν 25€ το μήνα επί ένα χρόνο για την Υιοθέτηση μιας καμπάνας.

Λυπάμαι που πιθανόν κάποιοι μπορεί να νοιώθουν ικανοποιημένοι που απέτρεψαν τον τέως πρόεδρο να προχωρήσει στην υλοποίηση της Εγκατάστασης. Εις βάρος του σωματείου ήταν. Ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο θα έπρεπε να έχει ένας ενεργός σύλλογος παλαιμάχων, που θα έπρεπε με κάθε τρόπο να ενεργοποιήσουμε, με σκοπό την οικονομική στήριξη του συλλόγου στις λειτουργικές του δαπάνες, που δυστυχώς δεν το βλέπουμε.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θεωρώ σκόπιμο να παραβρεθώ στο αποψινό Δ.Σ., διότι καταρχήν ο κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ βρίσκεται με σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα στο Νοσοκομείο (Επέμβαση η αδελφή του) και το θέμα της ημερησίας διάταξης, περί ανόδου στην Α1 του Ανδρικού τμήματος Βόλεϊ, είναι άκαιρο και δεν υφίσταται.

Θα προσφέραμε θετικό έργο για το μέλλον του συλλόγου, σαν μέλη του Δ.Σ., εάν καταθέταμε έγγραφες προτάσεις προς συζήτηση μέσα σε μια εβδομάδα, όπου θα συμπεριλάμβανε τόσο την Οργανωτική ανασυγκρότηση του σωματείου (Επιτροπές στήριξης του έργου του Δ.Σ.), όσο και τις πρωτοβουλίες για οικονομική στήριξη, με κάθε νόμιμο μέσο".

YΓ: Πρόεδρε ρε παρόλο που απευθύνεται προσωπικά σε σένα, εάν θεωρείς ότι θα πρέπει να σταλεί και στα άλλα μέλη του Δ.Σ., δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Πάτρα: Ανοικτή επιστολή - παρέμβαση του Θ. Καννελόπουλου για όσα γίνονται στην ΕΑΠ


Πηγή