Φως στο τούνελ του… ΓΟΕΒ

Αλλαγή σελίδας φαίνεται πως έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού.

Για αρκετούς μήνες η υπηρεσία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, με μεγαλύτερο αυτό των καταβολών των δεδουλευμένων του εργατικού προσωπικού του που για πέντε μήνες παρέμενε απλήρωτο και παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να μην καταρρεύσει ολόκληρη η υπηρεσία. Εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα των υποδομών, καθώς το αρδευτικό σύστημα που διαθέτει ο νομός είναι παλιό και έχει εκφραστεί επανειλημμένα η ανάγκη για αλλαγή του, ώστε να δουλεύει καλύτερα το σύστημα.

Δεν είναι πολύς ο καιρός που τα ηνία του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού έχουν αλλάξει χέρια πλέον, με τους νέους διοικούντες να παραλαμβάνουν μια υπηρεσία στο «χείλος του γκρεμού» και με προβλήματα που απειλούσαν την ίδια της τη βιωσιμότητα. Τη θέση του προέδρου έχει αναλάβει ο γεωπόνος και στέλεχος της διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και τη θέση του Διευθυντή ο Άγγελος Δερβός.

Η εφημ. «Πατρίς» βρέθηκε λίγο διάστημα μετά την αλλαγή της σκυτάλης στην υπηρεσία του ΓΟΕΒ, προκειμένου με τη βοήθεια του κ. Δερβού να καταγράψει την κατάσταση που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς και για το αν έχει υπάρξει βελτίωση στα ζητήματα που είχαν οδηγήσει σε κρίσιμο στάδιο το ΓΟΕΒ.

Απαλλαγή από προβλήματα

Στο ξεκίνημα, ο κ. Δερβός θέλησε να μεταφέρει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Οργανισμός σήμερα, υποστηρίζοντας πως από την ημέρα που ανέλαβε η νέα Διοίκηση και Διεύθυνση του Οργανισμού, έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες ομαλοποίησης της κατάστασης καθώς και συμφωνία με τους ΤΟΕΒ του Νομού για την αποπληρωμή των οφειλών τους, η οποία τηρείται μέχρι τώρα πολύ καλά.

Ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα, αν όχι το δυσκολότερο, ήταν τα χρωστούμενα της υπηρεσίας προς το προσωπικό. Το πρόβλημα αυτό σύμφωνα με τον κ. Δερβό αποτέλεσε την πρώτη ασχολία της νέας διοίκησης, η οποία έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εξοφλήσει τους υπαλλήλους μέχρι και τον Απρίλιο και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο τέλος του μήνα που διανύουμε να πληρωθούν οι μήνες Μαΐου και Ιουνίου, προκειμένου να επέλθει μια κανονικότητα στην πληρωμή των μισθών των εργαζομένων τους.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο στάθηκε ο Διευθυντής του ΓΟΕΒ ήταν τα θετικά στοιχεία που έφερε η νέα Διοίκηση του Οργανισμού. Μεγαλύτερο και βασικότερο θετικό στοιχείο αποτελεί σίγουρα η καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία που υπάρχει τώρα με τους ΤΟΕΒ, καθώς στο παρελθόν δεν υπήρχαν οι ανάλογες συνθήκες υγιούς συνεργασίας ανάμεσα στους δυο οργανισμούς. Δεύτερο εξίσου σημαντικό στοιχείο αποτελούν οι συμφωνίες που έχουν γίνει με τους ΤΟΕΒ, οι οποίοι δείχνουν να ανταποκρίνονται (άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο) στις υποχρεώσεις που έχουν λάβει.

Διαβάστε περισσότερα στην Κυριακάτικη έκδοση της εφ.«Πατρίς»…


Πηγή