Άγγελος Ανδρεοσόπουλος – Ο 18χρονος του Κούρου Πατρών που ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του (pics)

Άγγελος Ανδρεοσόπουλος - Ο 18χρονος του Κούρου Πατρών που ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του (pics) Άγγελος Ανδρεοσόπουλος - Ο 18χρονος του Κούρου Πατρών που ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του (pics)

Είναι μόλις 18 χρονών ο Άγγελος Ανδρεοσόπουλος και όμως ήδη έχει ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του στον στίβο, στο σωματείο του Κούρου Πατρών.

Έχοντας καταφέρει πριν από τρία χρόνια να βγει 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων, κάνοντας τότε την αρχή, συνεχίζει από εκεί και έπειτα με αρκετά καλές εμφανίσεις. Ο 18χρονος αθλητής του Κούρου αγωνίζεται στο άλμα εις μήκος και στα 110 μέτρα εμπόδια, δείχνοντας ότι έχει το ταλέντο και την δυναμική για να πετύχει σημαντικά πράγματα τα επόμενα χρόνια, εφόσον συνεχίσει να δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς.

"Προπονούμαι συνήθως 5 ημέρες την εβδομάδα από 2,5-3 ώρες κατά μέσο όρο. Η φετινή χρονιά λόγω των πανελλήνιων εξετάσεων διαφοροποίησε κάπως το πρόγραμμα αυτό" τονίζει ο ίδιος.

Στις πανελλήνιες κατάφερε να συγκεντρώσει 17.115 μόρια και να εξασφαλίσει την εισαγωγή του στην σχολή που επιθυμούσε. "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοση μου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική λόγω διαβάσματος και συνεπώς οι προπονήσεις μου ήταν σαφώς λιγότερες σε σχέση με πέρυσι. Παρόλα αυτά έχοντας τη σωστή οργάνωση και το αντίστοιχο πρόγραμμα κατάφερα να συνδυάσω τόσο το διάβασμα, όσο και τις προπονήσεις".

Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον επόμενο και τελευταίο του αγώνα που δεν είναι άλλος από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου Ανδρών και Γυναικών που θα γίνει στην Πάτρα.

Άγγελος Ανδρεοσόπουλος - Ο 18χρονος του Κούρου Πατρών που ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του (pics)

"Ο άμεσος στόχος μου είναι να κάνω μία καλή και αξιοπρεπή εμφάνιση στον αγώνα αυτόν" τονίζει. "Από την επόμενη χρονιά στόχος θα είναι η βελτίωση των επιδόσεων μου και η επίτευξη νέων ατομικών ρεκόρ".

Η φιλοδοξία του είναι να βελτιώσει τους χρόνους του ακόμα περισσότρο. "Αυτό είναι που θέλω για τώρα. Τη βελτίωση των ατομικών μου επιδόσεων, ενώ σχετικά με το μέλλον είναι κρυφή φιλοδοξία να μπορέσω να πετύχω διακρίσεις σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Αυτό, άλλωστε, θεωρώ ότι έχουν σαν φιλοδοξία και όλοι οι νεαροί αθλητές".

Έχοντας αγαπήσει τον στίβο, μέσα από τον Κούρο Πατρών, έχει στο πλευρό του, σε κάθε προσπάθεια του, τον προπονητή του Γιώργο Παπανδρεόπουλο, αλλά και τη βοήθεια της οικογένειας του που τον στηρίζει.

Άγγελος Ανδρεοσόπουλος - Ο 18χρονος του Κούρου Πατρών που ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του (pics)

"Πιστεύω ότι ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Μέσω της άθλησης αποκτάς πρόγραμμα, πειθαρχία και μαθαίνεις να λειτουργείς ομαλά μέσα σε μια ομάδα" τονίζει ο ίδιος σχετικά με το πόσο τον έχει βοηθήσει ο αθλητισμός στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του.

Προσθέτει μάλιστα πάνω σε αυτό. "Θέτεις και προσπαθείς να επιτύχεις τους στόχους σου ενώ θέλεις να γίνεις καλύτερος και να βελτιώνεσαι συνεχώς. Αποκτάς ακόμα γνωρίσματα όπως η υπομονή, η επιμονή και η αφοσίωση. Νομίζω ότι είναι σημαντικά πράγματα όλα αυτά γιατί έτσι ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αγωνιστικότητα, μαθαίνοντας να μην τα παρατάς ποτέ".

Άγγελος Ανδρεοσόπουλος - Ο 18χρονος του Κούρου Πατρών που ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του (pics) Άγγελος Ανδρεοσόπουλος - Ο 18χρονος του Κούρου Πατρών που ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του (pics)


Πηγή