Ήλιος, θάλασσα… Κουρούτα – Σημαντικός καλοκαιρινός προορισμός η παραλία του δήμου Ήλιδας

Το επίκεντρο των καλοκαιριών διακοπών, αποτελεί κάθε χρόνο για τον νομό μας η παραλία της Κουρούτας, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάνιο τους σε μια καθαρή θάλασσα, χωρίς να λείπουν οι δράσεις και βέβαια η διασκέδαση κάθε στιγμή της ημέρας.

Τα μαγαζιά της Κουρούτας υποδέχονται τον κόσμο, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες για το μπάνιο και την διασκέδασή τους…

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι για μια ακόμη σεζόν κυματίζει η Γαλάζια Σημαία στο χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ, ενώ τα καταστήματα διαθέτουν όλες εκείνες τις υποδομές, αλλά και παροχές, ώστε οι διακοπές να αποτελούν μια πραγματική απόλαυση με θέα το Ιόνιο

Καθημερινά στην παραλία της Κουρούτας συρρέουν χιλιάδες κόσμου τόσο από τον νομό, όσο και από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και ξένοι τουρίστες, κάποιοι από τους οποίους την επιλέγουν κάθε καλοκαιρινή σεζόν. Η Κουρούτα συνδυάζει χαλάρωση, όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά και διασκέδαση κατά τις νυχτερινές ώρες.

Την Κουρούτα επιλέγουν και γκρουπ τουριστών που φτάνουν στην Ηλεία.

Μέχρι στιγμής, η κίνηση στα καταστήματα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, με τους καταστηματάρχες να μιλούν για μια κακή σεζόν, ελπίζοντας ωστόσο ότι μπορεί κάτι να αλλάξει τον Αύγουστο, όπου ο περισσότερος κόσμος θα πάρει τις άδειες τους.

Τον Αύγουστο αναμένουν οι καταστηματάρχες να αυξηθεί η κίνηση, με την έλευση κυρίως των αδειούχων.

Δύσκολη χρονιά, αλλά…

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» οι υπεύθυνοι των καταστημάτων στέκονται στα χαμηλά, συγκριτικά με άλλες χρονιές, επίπεδα προσέλευσης κόσμου στην περιοχή, αν και οι περισσότεροι επισημαίνουν ότι πλέον έχει παγιωθεί η έλευση επισκεπτών, κυρίως ετεροδημοτών, κατά τον Αύγουστο.

«Δεν υπάρχει κίνηση όπως άλλες χρονιές. Το οικονομικό, το δημοτικό κάμπινγκ, που φέτος είναι κλειστό έχουν συντελέσει στην έλλειψη κίνησης. Είμαι 20 χρόνια εδώ και τέτοια κατάσταση δεν έχω ξαναδεί. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Πιστεύω ότι τον επόμενο μήνα θα είναι πιο αυξημένη η κίνηση, μιας και ο κόσμος θα πάρει και τις άδειες του», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κότσιφας από το κατάστημα «Η Στροφή».

Υποτονική χαρακτήρισε την μέχρι τώρα κίνηση ο κ. Άκης Οικονομίδης από το κατάστημα «Koklas Mare»: «Τα πράγματα είναι υποτονικά σε σχέση με πέρυσι. Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, αλλά λίγο ο καιρός, λίγο οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος με τα οικονομικά του έχουν ως συνέπεια η κίνηση να μην κινείται στα επίπεδα που περιμέναμε. Αναμένουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν ενόψει Δεκαπενταύγουστου και με τους ετεροδημότες να αυξηθεί η κίνηση στα μαγαζιά», είπε.

Ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμεναν οι καταστηματάρχες της περιοχής, επεσήμανε ο υπεύθυνος του καταστήματος «Μπλε» κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος: «Θεωρώ ότι αυτή η εικόνα, αυτή η κατάσταση δεν αντικατοπτρίζει την Κουρούτα, αλλά συμβαίνει πανελλαδικά. Οι εκλογές έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος.

Ένα μεγάλο πρόβλημα υπήρξε στις αρχές του καλοκαιριού με την θάλασσα, όπου έγιναν κάποια δημοσιεύματα που δεν ήταν σωστά και αποπροσανατόλισαν τον κόσμο, ότι η Κουρούτα δεν είναι καθαρή θάλασσα και για αυτό είχαμε μεγάλες απώλειες. Εμείς και τα παιδιά μας και πολύς βέβαια κόσμος κάνουμε κάθε μέρα μπάνιο στην Κουρούτα.

Πάντως, όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει ότι ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας της σεζόν. Περιμένουμε τους ετεροδημότες, αυτούς που θα κάνουν τις διακοπές τους. Σίγουρα, η κίνηση θα είναι αυξημένη και ευελπιστώ να είναι στα περσινά επίπεδα», τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Δημήτρης Τσακοπιάκος από το κατάστημα «ΘΕΑ»: «Η κίνηση είναι ελάχιστη. Δεν υπάρχει πολύς κόσμος. Πιστεύω ότι φταίει η κρίση. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι εκλογές. Περιμένουμε περισσότερο κόσμο μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Ελπίζουμε να έρθει ο κόσμος και να περάσει όμορφες στιγμές στην Κουρούτα».

Πιο χαμηλή χαρακτήρισε την μέχρι τώρα κίνηση σε σχέση με άλλες χρονιές και η κα Χριστίνα Ψυχογιού από το κατάστημα «Street Ρεμούνδος»: «Η Κουρούτα φέτος δεν έχει πολύ κόσμο. Περιμένουμε κάτι καλύτερο τις επόμενες μέρες. Ελπίζουμε ενόψει Δεκαπενταύγουστου σε κάτι καλύτερο».


Πηγή