Αμαλιάδα: Επιτυχημένη ημερίδα από Ομάδα Παραγωγών & «Άξιον Αγροτική»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ, η εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ομάδα Παραγωγών – Αγροτικός Συνεταιρισμός Φρούτων Λαχανικών Σιτηρών Ελαιολάδου Αμαλιάδας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, σε συνεργασία με τον «Άξιον Αγροτική».

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Άξιον Αγροτική», στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς και είχε ως θέματα την άρδευση και το υδατικό αποτύπωμα ελαιοκαλλιέργειας.

Όπως τονίστηκε και από τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Χρήστο Βαλιανάτο, στόχος είναι η διατήρηση του προγράμματος και η κατάρτιση ενός ισχυρού προγράμματος για την επόμενη τριετία. Κατά την ημερίδα έγινε ενημέρωση για τα πάγια, τα οποία θα προμηθευτεί η Ομάδα για το δεύτερο και τρίτο έτος.

Επίσης, έγινε συζήτηση με τους σταφιδοπαραγωγούς για την επικείμενη παράδοση του προϊόντος εντός του Αυγούστου και τονίστηκε ότι η σταφίδα θα πρέπει να είναι ξερή και καλής ποιότητας.

Κατά την ημερίδα τέθηκαν και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τα οποία θα τεθούν στην επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, όπως τα φορολογικά – ασφαλιστικά, τη μείωση κόστους καλλιέργειας, την αναδιάρθρωση Κορινθιακής σταφίδας, την λειτουργία των ΤΟΕΒ, το Ινστιτούτο Κοροίβου κ.α.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Βορίδη θα συγκληθεί σύσκεψη παραγωγών όπου θα γίνει σχετική ενημέρωση.


Πηγή