Αμαλιάδα: Μονόδρομος η αναβάθμιση του νοσοκομείου

Με αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις για το νοσοκομείο Αμαλιάδας οι κάτοικοι της Βόρειας Ηλείας και θεσμικοί εκπρόσωποι αφού αποφάσεις του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας το οδηγούν στον «θάνατο εξαιτίας παθολογικών αιτίων».

Όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα και δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας που εξυπηρετεί τον μισό νομό και τμήμα του νομού Αχαΐας.

Σήμερα Δευτέρα το Νοσοκομείο Αμαλιάδας πρέπει να λειτουργήσει κανονικά με την Παθολογική κλινική ανοικτή. Η απόφαση για μετακίνηση των δύο παθολόγων στον Πύργο που θα σήμαινε το κλείσιμο του νοσοκομείου δεν θα ισχύσει.

Την ερχόμενη Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει εκτάκτως η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων , με κυρίαρχο θέμα σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Σωκράτη Σωτηρόπουλο τη βιωσιμότητα της νοσηλευτικής μονάδας.

Παράλληλα τις επόμενες μέρες θα επιδιωχθεί να υπάρξει συνάντηση φορέων της Αμαλιάδας με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να της εκθέσουν τα προβλήματα της Υγείας στο νομό και να δοθούν λύσεις από τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος που παρακολουθεί τις εξελίξεις, θέτει ως πρώτιστο μέλημα όλων την άρτια και αρμονική λειτουργία και των δύο νοσοκομείων «κάτι που το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται να συμβαίνει αν κρίνει κανείς από την απόφαση του κ. Κώστα Διαμαντόπουλου», όπως τόνισε ο ίδιος στην ενημέρωση που έγινε προς τον τοπικό Τύπο το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Ο νέος δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει το κλείσιμο του νοσοκομείου και θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την αναβάθμιση τη διοικητική ανεξαρτητοποίηση της μονάδας κα τη δημιουργία μιας πρότυπης νοσηλευτικής μονάδας στη χώρα.


Πηγή