Αμαλιάδα: Σε ρυθμούς εκπτώσεων η αγορά


Αισιοδοξούν οι καταστηματάρχες
και προχωρούν σε γενναία μείωση τιμών…

Σε ρυθμούς εκπτώσεων και προσφορών κινείται η αγορά της Αμαλιάδας, καθώς από την Δευτέρα ξεκίνησαν επίσημα οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες και θα διαρκέσουν έως και το τέλος Αυγούστου.

Η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι ικανοποιητική και σύμφωνα με τους καταστηματάρχες φαίνεται ότι οι πολίτες περίμεναν τις εκπτώσεις για να κάνουν τις αγορές τους για το φετινό καλοκαίρι.

Βέβαια, σε αυτό συμβάλει και το υψηλό ποσοστό έκπτωσης που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει και το -50%, δέλεαρ λοιπόν για τους καταναλωτές που ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κάνουν αρκετά οικονομικές αγορές.

Πέραν των εκπτώσεων σε όλα τα είδη, εντός των καταστημάτων υπάρχουν και πολλές προσφορές, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους καταναλωτές αφού μπορούν να βρουν είδη σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων ως είθισται έχει διερευνητικό χαρακτήρα, με τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς, αν και πολλοί είναι αυτοί που έχουν ξεκινήσει τα ψώνια τους.

Και αυτό τους παροτρύνουν και οι καταστηματάρχες επισημαίνοντας ότι όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα, γιατί θα μπορέσουν να βρουν αυτό που θέλουν στην καλύτερη τιμή.

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες είναι ένα αντικίνητρο για τους καταναλωτές να βγουν στην αγορά, ωστόσο οι καταστηματάρχες δεν ανησυχούν! Αντίθετα, αισιοδοξούν ότι η αγορά θα κινηθεί σε καλούς ρυθμούς και αναμένουν και τους ετεροδημότες για να δοθεί μία επιπλέον ώθηση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης καλεί τους καταναλωτές να εμπιστευτούν την τοπική αγορά και να κάνουν τα ψώνια τους στον τόπο τους, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και για την 3η Λευκή Νύχτα του Αυγούστου.

Αντώνης Ξένος (Κατάστημα ‘Παιδικά Ξένος’) «Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ανταπόκριση από τον κόσμο και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί αυτό το κλίμα και στην πορεία και με ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση. Άλλωστε, στις ήδη καλές τιμές που έχουμε κάνουμε και εκπτώσεις έως και 50%».
Νίκος Σιαψάλης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας) «Τα καταστήματα της Αμαλιάδας είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους καταναλωτές με μεγάλα ποσοστά έκπτωσης σε όλα τα είδη. Καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά και να κάνουν τα ψώνια τους στον τόπο τους, όπου θα βρουν καλά και φθηνά είδη. Εμείς παράλληλα σαν Εμπορικός Σύλλογος ετοιμάζουμε και την τρίτη ‘Λευκή Νύχτα’, που έγινε πλέον θεσμός για την πόλη».
Νίκη Πυλαρινού (Κατάστημα ‘Μπομπιρούπολη’) «Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν πολύ θετικά, γιατί ο κόσμος τις περίμενε, και έχουμε ξεκινήσει με εκπτώσεις από 30% έως 50% ενώ παράλληλα έχουμε και πολύ καλές προσφορές. Είμαστε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι θα ανταποκριθεί ο κόσμος και αυτή τη φορά».
Παναγιώτης Γρηγορόπουλος (Κατάστημα Differ) «Η θερινή εκπτωτική περίοδος ξεκίνησε πολύ δυναμικά, γιατί οι καταναλωτές περίμεναν τις εκπτώσεις. Και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε κίνηση αλλά με την έναρξη των εκπτώσεων διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση. Σε αυτό συμβάλλουν άλλωστε και οι μεγάλες εκπτώσεις που σε εμάς κυμαίνονται από 40% έως 50%».
Ανδρέας Γκογκάκης (Κατάστημα ‘Luomo’) «Όπως κάθε χρόνο ξεκινήσαμε σχετικά χαλαρά γιατί μην ξεχνάμε η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων έχει πάντα διερευνητικό χαρακτήρα, ο κόσμος ενημερώνεται και η δουλειά αρχίζει επί της ουσίας από την δεύτερη εβδομάδα. Εμείς έχουμε βάλει πολύ καλές τιμές και η έκπτωση αγγίζει και το 50% και ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα έρθει και θα κάνει τις αγορές του. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τον καύσωνα και πολλοί αποφεύγουν να βγουν στην αγορά».
Εύη Φλεβοτόμου (Κατάστημα ‘Even’) «Είμαστε έτοιμοι, με μεγάλες εκπτώσεις που φθάνουν έως και 50% και φυσικά υπάρχουν και οι προσφορές. Η προσέλευση του κόσμου είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι στιγμής και πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι όσο πιο νωρίς έρθουν θα βρουν και αυτό που θέλουν πριν αρχίσουν να ‘σπάνε’ τα νούμερα. Η ποικιλία πάντως είναι μεγάλη και είμαστε αισιόδοξοι».


Πηγή