Αυτοί είναι οι πιθανότεροι υποψήφιοι της Αχαΐας που μπαίνουν στη Βουλή!

Εννιά έδρες βγάζει η Αχαΐα και το ενδιαφέρον των εθνικών εκλογών πλέον στρέφεται στα άτομα που θα εκπροσωπήσουν τον νόμο.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τρεις έδρες και σε αυτές εκλέγονται ο Αλέξης Τσίπρας που συγκεντρώνει τους περισσότερους ψήφους από κάθε υποψήφιο, αγγίζοντας τους 60.000, ακολουθεί η Σία Αναγνωστοπούλου ως δεύτερη στο ψηφοδέλτιο, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Κώστας Μάρκου.

Ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Γιώργος Κυριακόπουλος ο οποίος ενδέχεται να μπει στην Βουλή, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρατήσει την έδρα του στο νομό. Πίσω από τον Γιώργο Κυριακόπουλο "μάχη" δίνουν ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο Κώστας Σπαρτινός. Το ενδιαφέρον, δηλαδή, έχει να κάνει με την τρίτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ και το ποιος θα την πάρει.

Ακόμα μεγαλύτερη μάχη γίνεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγει τελικά τρεις έδρες στο νομό. Την μία θέση καταλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην άλλη υπάρχει η έκπληξη του Άγγελου Τσιγκρή που έβγαινε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής δεύτερος και την τρίτη έδρα καταλαμβάνει πιθανότατα ο Ανδρέας Κατσανιώτης που δείχνει την δύναμη του.

Βέβαια και εδώ θα γίνει μάχη και όλα θα εξαρτηθούν από το αν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κρατήσει ή όχι την θέση του. Αν όχι μπαίνει σε αυτή την περίπτωση ο Ιάσονας Φωτήλας που προηγείται της Χριστίνας Αλεξοπούλου και του Αθανάσιου Νταβλούρου που ακολουθούν.

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο ΚΙΝΑΛ όπου την μία έδρα όπως αναμενόταν την παίρνει ο πρώην πρωθυπουργούς Γιώργος Παπανδρέου. Στο ΚΚΕ όπου και αυτό εκλέγει μία έδρα ο Νικόλας Καραθανασόπουλος μπαίνει και πάλι στην Βουλή, ενώ την ένατη έδρα του νομού παίρνει χάρης στην ποσόστωση η ΜέΡΑ 25, με την Ευαγγελία Αποστολοπούλου να προηγείται και να δείχνει να μην χάνει την πρωτιά.

Εκτός Βουλής παρόλο που είχε μεγαλύτερο ποσοστό από την ΜέΡΑ 25 μένει η Ελληνική Λύση και έτσι ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν παίρνει έδρα στην Αχαΐα. Πάντως, η καταμέτρηση των σταυρών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα ή και το αργότερο Τρίτη, οπότε ενδέχεται να δούμε αρκετές ανατροπές.


Πηγή