Αυτό το Νότιο Πάρκο θέλουμε στην Πάτρα; – “Λίμνες” και ξεραμένο γκαζόν

Μπορεί το Νότιο Πάρκο να αποτελεί έναν από τους χώρους αναψυχής που έχεi κερδίσει η Πάτρα, όμως, υπάρχουν μέρες που η εικόνα του είναι αντιαισθητική με σημάδια που φανερώνουν εγκατάλειψη.

Το απόγευμα της Δευτέρας για παράδειγμα το μονοπάτι λίγο μετά τον Φάρο που οδηγεί προς το κολυμβητήριο του ΝΟΠ ήταν γεμάτο από νερά που σχημάτιζαν λίμνες. Ο λόγος; Μάλλον είχε πάθει βλάβη το αποστραγγιστικό μηχάνημα και το ποτιστικό στο συγκεκριμένο κομμάτι του γκαζόν που εδώ και αρκετό μεγάλο διάστημα είναι ξεραμένο.

Οι πεζοί δεν μπορούσαν να περάσουν από το σημείο. Το πιο ωραίο από όλα; Κάτι παιδάκια ρομά πλατσούριζαν και έπαιζαν στα νερά, κάνοντας ταυτόχρονα και το μπάνιο τους. Δίπλα, βλέπετε, σε κοντινή απόσταση, εξακολουθούν να μένουν εδώ και μέρες σκηνίτες ρομά που έχουν στήσει ένα μίνι κάμπινγκ στο σημείο, απλώνοντας την περιουσία τους και τη μπουγάδα τους.

Πέρα από αυτό ένα μεγάλο μέρος του γκαζόν στο Νότιο Πάρκο έχει ξεραθεί και θέλει φροντίδα, για να μην πούμε αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα, σε ορισμένα σημεία. Το ερώτημα προκύπτει αυτόματα: Η Πάτρα, δεν θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να το φροντίσει;

Διαφορετικά όσο περνάει ο καιρός και δεν γίνονται οι κατάλληλες παρεμβάσεις, τόσο ο χώρος θα υποβαθμίζεται.

Αυτό το Νότιο Πάρκο θέλουμε στην Πάτρα; - "Λίμνες" και ξεραμένο γκαζόν Αυτό το Νότιο Πάρκο θέλουμε στην Πάτρα; - "Λίμνες" και ξεραμένο γκαζόν Αυτό το Νότιο Πάρκο θέλουμε στην Πάτρα; - "Λίμνες" και ξεραμένο γκαζόν Αυτό το Νότιο Πάρκο θέλουμε στην Πάτρα; - "Λίμνες" και ξεραμένο γκαζόν Αυτό το Νότιο Πάρκο θέλουμε στην Πάτρα; - "Λίμνες" και ξεραμένο γκαζόν


Πηγή