Αχαΐα: Επιτέλους, αρχίζουν πάλι οι εξετάσεις οδήγησης, αλλά με “χαράτσι” 100 – 150 ευρώ για […]

Ενα πολύμηνο πρόβλημα που έχει ταλαιπωρήσει χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς στην Αχαϊα και σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται ότι λύνεται σταδιακά. Οπως έγινε γνωστό από επαγγελματίες του κλάδου, οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έξι εκπαιδευτές οδήγησης, για την παρατεταμένη και ανεξήγητη διακοπή των εξετάσεων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπαιξε κάποιο ρόλο, στο να απεμπλακούν οι σχετικές διαδικασίες.

Πάντως, από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, περίπου 5000 υποψήφιοι οδηγοί, δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης, λόγω πολλών προβλημάτων και αποχής εκ μέρους των εξεταστών του υπουργείου Μεταφορών.

Τελευταία, είχαν εγερθεί αμφιβολίες από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και άλλες Περιφέρειες αναφορικά με την εγκυρότητα των ασφαλιστηρίων που εξέδιδαν οι κατά νόμον ασφαλιστικές εταιρείες.

Ωστόσο, μετά την έκδοση εγκυκλίου του υπουργείου Μεταφορών, που επέφερε τη θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λύθηκαν και τα τελευταία προβλήματα και οι εξετάσεις ξεκινούν κανονικά και εναπόκειται πλέον στους αρμοδίους παράγοντες της Περιφέρειας η ομαλή συνέχισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις οδήγησης θα ξεκινήσουν με τα δίκυκλα, όπου έχει συσωρευτεί μεγάλος αριθμός υποψηφίων οδηγών, ενώ σταδιακά θα προγραμματίζονται και εξετάσεις για υποψηφίους οδηγούς αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων.

Αυτό που θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι υποψήφιοι οδηγοί, είναι ότι το κόστος απόκτησης άδειας οδήγησης, είναι αυξημένο κατά 100 ευρώ για τα δίκυκλα και 150 ευρώ για τα τετράτροχα οχήματα, λόγω της επιβολής ασφαλιστηρίου συμβολαίου για κάθε εξεταζόμενο ξεχωριστά.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Ιουλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία