Αχαΐα: Παράταση στην έκδοση αδειών για τα παραλιακά καταστήματα εστίασης

Αχαΐα: Παράταση στην έκδοση αδειών για τα παραλιακά καταστήματα εστίασης Αχαΐα: Παράταση στην έκδοση αδειών για τα παραλιακά καταστήματα εστίασης

Παράταση έδωσε τελικά η Κτηματική Υπηρεσία στην έκδοση αδειών για τα παραθαλάσσια καταστήματα της περιοχής, μετά από αλλεπάλληλες επαφές που είχε το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ, με τη διεύθυνση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η παράταση αυτή θα ισχύσει έως και το τέλος του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουλίου (στα μισά της ερχόμενης εβδομάδας δηλαδή) και έτσι τα περισσότερα από τα καταστήματα εστίασης (τουλάχιστον αυτά που μπορούν και συγκεντρώνουν τους όρους που θέτει ο νόμος) θα καταφέρουν να πάρουν την πολυπόθητη άδεια.

Διαφορετικά, με την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας και τη γραφειοκρατία που τη χαρακτηρίζει, πολλά μαγαζιά θα έμεναν χωρίς άδεια. Το σημαντικό, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, στο patrasevents.gr είναι ότι η διεύθυνση της Κτηματικής Υπηρεσίας δείχνει να έχει την διάθεση να δοθούν οι λύσεις για τα καταστήματα εστίασης, πάντα μέσα στο πλαίσιο του νόμου, ξεπερνώντας τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Και τα προβλήματα αυτά είναι διαφορετικά για κάθε μέρος όπου υπάρχουν παραθαλάσσια καταστήματα, έχοντας το καθένα τις δικές του ιδιαιτερότητες και τα δικά του εμπόδια, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται κάθε φορά και μία ξεχωριστή διαδικασία προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές άδειες.

"Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα και τα εμπόδια που υπήρχαν για την έκδοση αδειών στις περιοχές των Βραχνείκων, του Ψαθοπύργου, του Ρίου, του Καστελόκαμπου, ενώ βρισκόμαστε και στην αναζήτηση μιας λύσης για τα καταστήματα στην Μαρίνα και στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Έχουμε κατορθώσει να βρούμε τις λύσεις για μία σειρά ζητημάτων που υπήρχε για κάθε περιοχή" τονίζει ο κ. Στεργίου. "Γενικότερα, υπάρχει μία διάθεση συνεργασίας από τη Κτηματική Υπηρεσία, όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι τα κλιμάκια της υπηρεσίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και τυπικά ως προς την υπέρβαση των ορίων των τραπεζοκαθισμάτων, ζητώντας την τήρηση των τετραγωνικών μέτρων που έχουν οριστεί εξ' αρχής".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει ακόμα ένα μπέρδεμα σε ότι αφορά την εφαρμογή ή όχι από φέτος του νέου νόμου για τους αιγιαλούς, ενώ την τελευταία στιγμή έχουν παρθεί πίσω ορισμένα από τα μέτρα που είχε αρχικά συμπεριλάβει. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό αναμένεται να διευκρινιστεί μετά τις εκλογές.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο νόμος θεωρεί μη νόμιμη κάθε μορφής κατασκευής στις παραλίες και στους αιγιαλούς (δέχεται ξαπλώστρες, τραπέζια, καρέκλες και μη σταθερές ομπρέλες), ενώ εφόσον εφαρμοστούν τελικά τα όσα ορίζει, τα πρόστιμα που επιβάλει είναι ιδιαίτερα αυστηρά για τους παραβάτες.


Πηγή