Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας: Για φαντάσου…με γνώσεις και εμπειρίες

Γνώσεις και εμπειρίες, μέσα από δημιουργικές δράσεις και παιχνίδια, κερδίζουν τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, υπό τον τίτλο «Για φαντάσου…» που έχει σχεδιάσει η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας.

Οι 16 δράσεις ξεκίνησαν στις 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Σεπτεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά της περιοχής να αξιοποιήσουν δημιουργικά κάποιες από τις ελεύθερες ώρες των καλοκαιρινών τους διακοπών. Τα παιδιά, που στις δράσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, «δίνουν ζωή» σε μια ακόμα αξιέπαινη δράση της Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας και των δραστήριων εργαζομένων και φίλων της που στηρίζουν τη δράση.

Η αρχή έγινε με το Εργαστήριο «Για φαντάσου…το μυστήριο του χρυσού ελέφαντα», ένα παιχνίδι στη λογική του χαμένου θησαυρού, στο οποίο τα παιδιά συμμετείχαν με εμψυχώτρια την κα Ζωή Καρακατσιάνη. Με τη δική της συνδρομή υλοποιήθηκε και το εργαστήριο «Για φαντάσου…Ταξίδια του νου, Όλη η γη στα χέρια σου» με τη βοήθεια των βιβλίων. Για το εργαστήριο «Για φαντάσου……τα μαξιλάρια των ονείρων μου» τα παιδιά συνεργάστηκαν με την κα Βούλα Αντωνοπούλου μιλώντας για τα όνειρά τους. Την Πέμπτη τα παιδιά συμμετείχαν στο Εργαστήριο «Για φαντάσου……μικρά ξυπνήματα», με τη συνδρομή της κας Μαρίας Κονίδη. Τα μικρά ξυπνήματα είναι ένας κύκλος από εικόνες για τον ύπνο και τον ξύπνιο. Ένας κύκλος από μικρές μπουκιές, με διαφορετική γεύση η κάθε μια…

Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα…

(Πηγή: FCB – Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας)


Πηγή