“Βομβαρδισμένο” παραμένει το γηπεδάκι μπάσκετ στη Λεύκα της Πάτρας

Τι θα γίνει επιτέλους με το γηπεδάκι της Λεύκας στην Πάτρα;

Το γήπεδο παραμένει σε κακή κατάσταση και παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια η δημοτική αρχή στους ανθρώπους του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της Λεύκας για την αποκατάσταση του, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Το γήπεδο θυμίζει "βομβαρδισμένο" τοπίο. Το τερέν φθαρμένο και υπάρχουν σημεία που έχει σχεδόν καταστραφεί, οι μπασκέτες με διαλυμένα ταμπλό, τα καλάθια χωρίς δίχτυα, γύρω από το γήπεδο μία "ζούγκλα" και γενικότερα η εικόνα του μόνο χώρο αθλοπαιδείας δεν θυμίζει.

Κι όλο αυτό σε μία γειτονιά λαϊκή, με δεκάδες παιδιά που περιμένουν την στιγμή για να παίξουν και να αθληθούν, σε ένα γήπεδο όμως που να σέβεται την αξιοπρέπεια τους και να μην εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμούς.

Πέρα από την κακή του κατάσταση, κάθε τόσο φροντίζουν άγνωστοι να την κάνουν ακόμα χειρότερη, μπαίνοντας στον χώρο του και προχωρώντας σε βανδαλισμούς.

Είναι ένα γήπεδο που θα μπορούσε να αποτελέσει μια κυψέλη αθλητισμού για την συνοικία της Λεύκας και να δώσει το κίνητρα στα παιδιά της περιοχής να ασχοληθούν με το μπάσκετ και τον αθλητισμού, αποφεύγοντας άλλα πράγματα.

Θα τους έδινε τη δύναμη και τη χαρά για να σηκώσουν τα προσωπάκια τους από τα tablet τους και τους υπολογιστές τους και να πάνε να παίξουν με τα άλλα παιδιά, να έρθουν σε επαφή με τους γύρω τους, να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους μέσα από την επικοινωνία, την άθληση και το παιχνίδι.

Θα έδινε παράλληλα και το κίνητρο στους ανθρώπους του συλλόγου και της περιοχής να προχωρήσουν στη δημιουργία σωματείων και ακαδημιών, έχοντας αξιοπρεπή χώρο για να προπονούνται τα παιδιά. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει για την ώρα.

Η δημοτική αρχή που έχει δείξει ότι δίνει βάρος στον ερασιτεχνικό μαζικό αθλητισμό και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις δημιουργώντας χώρους, δεν μπορεί βρει ένα κονδύλι για να προχωρήσει το ζήτημα;

Η φωτογραφία του δημοσιογράφου Βασίλη Καψαμπέλη με τα τέσσερα παιδάκια στη σειρά να ετοιμάζονται να κάνουν την δική τους μπασκετική επίδειξη σε ένα γήπεδο βομβαρδισμένο, τα λέει όλα. Κρίμα δεν είναι;


Πηγή