Γέρων Ιουστίνος εκ Κερκύρας: Ο πατέρας των φτωχών. (Φωτ. – Βίντεο)

Κοινωνία Γέρων Ιουστίνος εκ Κερκύρας: Ο πατέρας των φτωχών. (Φωτ. – Βίντεο)

Ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα των Ορθοδόξων είναι το Φρέαρ του Ιακώβ, το σημείο όπου Ιησούς συνάντησε την Σαμαρείτιδα και της αποκάλυψε ουσιαστικά τις πτυχές της ζωής της, αφού προηγουμένως της ζήτησε να πιει νερό και αυτή απόρησε πως της ζητάει να του δώσει νερό μια αμαρτωλή. Ήταν η Αγία Φωτεινή, η οποία ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και αργότερα μαρτύρησε στη Ρώμη επί Νέρωνα.

Το Φρέαρ του Ιακώβ είναι ιστορία 4.000 ετών και ο μεγαλοπρεπής σήμερα ναός, αποτελεί θαυμαστό έργο του πατέρα Ιουστίνου του εκ Κερκύρας, ο οποίος έφθασε στους Αγίους τόπους το 1961 και αφιέρωσε την ζωή του σε αυτή την μεγάλη αποστολή και όπως λέει ο ίδιος τον αξίωσε ο Θεός να εγκαινιάσει τον ναό της Αγίας Φωτεινής, αφού άντεξε 32 απόπειρες δολοφονίας. Μόνο τα τελευταία χρόνια η πόρτα του προσκυνήματος φέρει 56 τρύπες από πυροβολισμούς και θραύσματα χειροβομβίδων.

Την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κέρκυρα δεν την ξεχνά ποτέ, αλλά έχει και ένα παράπονο από το Ελληνικό κράτος αλλά και την θρησκευτική ηγεσία, που τους έχουν ξεχασμένους διαχρονικά πριν ελαχίστων εξαιρέσεων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα μικρό οδοιπορικό του Διονύση Μάμαλου στην καρδιά της Παλαιστίνης, στους μαρτυρικούς Αγίους Τόπους, εκεί που βρίσκεται η ταυτότητα της Ορθόδοξης πίστης την οποία υπηρετούν με αυταπάρνηση και αφοσίωση άνθρωποι όπως «Ο πατέρας των φτωχών», ο πατήρ Ιουστίνος Μάμαλος εκ Κερκύρας.

Αποστολή στην Παλαιστίνη: Διονύσιος Μάμαλος


Πηγή