Γεύμα εργασίας Γ.Στασινόπουλου, με τον Αμερικανό Πρέσβη. στο ICC Hellas – Συζητήθηκε η διοργάνωση ενός Β2Β wor […]

Σε γεύμα εργασίας με τον Αμερικανό Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyat, συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εκλεγμένο μέλος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Στασινόπουλος.

Η όλη συζήτηση επικεντρώθηκε στη διοργάνωση ενός Β2Β workshop, στη Ζάκυνθο, που στόχο του θα έχει μελλοντικές επενδύσεις στο νησί

Ο κ. Στασινόπουλος με ανακοίνωση του , δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το ΔΣ του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο οποίο συμμετέχω ως εκλεγμένο μέλος του, είχε γεύμα εργασίας με τον Αμερικανό Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyat.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι Αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο κ. Pyatt προκρίνει την άρση των εμποδίων για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα μέσω της μεταρρύθμισης του κράτους, ως το στοιχείο που είναι σε θέση να απελευθερώσει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα με τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης της χώρας. Αμερικανικές επιχειρήσεις ελπίζουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες στις αποκρατικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα την αποκρατικοποίηση των λιμανιών, την ενέργεια καθώς και στους τομείς της γνώσης και της τεχνολογίας.

Βρήκαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν τα Ιόνια Νησιά και ιδιαίτερα το νησί της Ζακύνθου . Ξεκίνησε έτσι ένας διάλογος ώστε να οργανώσουμε στο νησί μας ένα Β2Β workshop, στο οποίο θα παρουσιαστούν επενδυτικά σχέδια και ευκαιρίες, σε αμερικανούς επενδυτές ελπίζοντας να γίνουν επενδύσεις στο νησί κι εκτός του τουρισμού, διαφοροποιώντας έτσι την σχεδόν μονοδιάστατη πορεία ανάπτυξης του τόπου που ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι Αμερικάνοι επενδυτές υποστηρίζουν τους νεαρούς επιχειρηματίες της Ελλάδας και το οικοσύστημα των startup, γιατί η μελλοντική οικονομική επιτυχία της Ελλάδας εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από το ανθεκτικό και ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της και από την ποιότητα της καινοτομίας, μια σημαντική αξία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε ως χώρα».


Πηγή