Γιάννης Λέντζας: «Brand name το Φεστιβάλ»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης «θα εδραιωθεί και θα απογειωθεί» όπως χαρακτηριστικά τόνισε από το Κάστρο Χλεμούτσι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας στην έναρξη της μαγευτικής οπτικοακουστικής παράστασης.

Συγκεκριμένα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Λέντζας απευθυνόμενος στο κοινό τόνισε μεταξύ άλλων: » Σίγουρα όπως είπε και ο δήμαρχος ο κ. Ναμπίλ, παραλαμβάνουμε μία βαριά παρακαταθήκη, ένα φεστιβάλ το οποίο ενηλικιώθηκε και αυτή τη στιγμή όπως μας είπε και ο κ. Βούκανος έχει μπει πλέον στα ευρωπαϊκά και στα διεθνή φεστιβάλ. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να το εδραιώσουμε και να το κρατήσουμε ψηλά στις θέσεις που έχει σαν φεστιβάλ αλλά να το «απογειώσουμε» και να χαρούμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα τόσο για τους δημότες όσο και για την ίδια την περιοχή, που πρέπει να αποτελεί το φεστιβάλ αυτό τον brand name της περιοχής μας. Καθώς η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται από ιστορικά μνημεία, τα οποία πρέπει να αναδειχθούν. Εγώ για μία ακόμα φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βούκανο για την μεγάλη προσφορά του στο φεστιβάλ και από κει και πέρα όλοι μαζί, πιστεύω μαζί με τους δημότες πρέπει να αγκαλιάσουμε και να μεγαλώσουμε αυτό το φεστιβάλ έτσι ώστε να υπάρχει και μια καλύτερη μέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ναμπίλ: «Υπήρχαν δυσκολίες»

Νωρίτερα ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ καλωσορίζοντας το κοινό είπε:» Αυτά που θέλω να πω είναι ότι σε αυτό το Δήμο έχουμε την τύχη να έχουμε τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βούκανο, που δεν διαμαρτύρεται ποτέ, δουλεύει αθόρυβα, φέρνει αποτελέσματα. Έχει ξεκινήσει αυτό το φεστιβάλ εδώ και οχτώ χρόνια και κάθε χρόνο μεγαλώνει και φέρνει κι άλλες διακρίσεις. Είναι από τα καλύτερα διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας. Έτσι όπως πάει φέτος, οι τρεις παραστάσεις όπως σας είπε και άλλες όμως πολύ καλές εκδηλώσεις. Θα ήθελα να πω ότι φέτος είχαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην οικονομική στήριξη του φεστιβάλ. Ο Γιώργος Βούκανος όμως δεν το έβαλε κάτω, έτρεξε μόνος του, τα κατάφερε και δημιούργησε αυτό το φεστιβάλ, γιατί είναι άνθρωπος που αγαπάει τον πολιτισμό, αγαπάει τον τόπο του, όπως ξέρετε είναι συμπολίτης μας από το Νιοχώρι και κατάφερε τελικά με συνεργασία, με εθελοντές, με χορηγούς και σε συνεργασία με όλους να στήσει ένα πολύ καλό διεθνές φεστιβάλ.

Ελπίζω αυτό το φεστιβάλ να συνεχίσει και να μεγαλώνει. Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα, επίσης και την αρχαιολογική υπηρεσία που είχαμε την καλύτερη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες γιατί έκαναν πολύ σοβαρή και δύσκολη δουλειά για να καταφέρουν να παρουσιάσουν τις μεσαιωνικές νύχτες αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να γίνει το 8ο διεθνές φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης πραγματικότητα»

Οι άνθρωποι της παράστασης

Για το Μυστικό Τραγούδι , αυτή η μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση, δούλεψαν αρκετοί άνθρωποι: Τα κείμενα και οι στίχοι της Μαίρης Βούκανου ερμηνευμένα από την ταλαντούχα Χρύσα Ρώμα σε οδηγούσαν σε ένα παραμυθένιο κόσμο. Μια συνεχής ηχοχρωματική πανδαισία απολάμβαναν οι θεατές αφού ο Σάκης Μαράκας με τα φώτα που είχε σχεδιάσει για την παράσταση κυριολεκτικά σε ταξίδευαν. Στο τοίχο του Κάστρου προβαλλόταν ένα ονειρικό Video που είχε σχεδιάσει η Έφη Παναγοπούλου, ενώ στη σκηνή οι μουσικοί Ιωάννης Κοψίνης – Ντραμς, Σταύρος Παργινός – Τσέλλο, Κώστας Καούρης – Μπάσο Κιθάρα, Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος – Ηλ. Κιθάρα, ήταν ανάμεσα σε σκηνικά που είχε κατασκευάσει ο μοναδικός καλλιτέχνης Kristo Defrim Hasa. Φυσικά η συναυλία απογειώθηκε ακόμη μια φορά από την εκπληκτική φωνή της Άντας Αθανασοπούλου η οποία με τις ερμηνείες και την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της, καθήλωσε τους θεατές, οι οποίοι την καταχειροκρότησαν από την πρώτη στιγμή. Στιγμές μοναδικές που θα επαναληφθούν ακόμα δύο Σάββατα στις 27 Ιουλίου (συμμετοχή Ιταλική Γυναικεία Χορωδία σε διεύθυνση Richard J. Sigmund) και στις 3 Αυγούστου.


Πηγή