ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Έτσι θα βοηθήσει πραγματικά τους αγρότες η Κυβέρνηση της Ν.Δ.”

"Η γραφειοκρατία και οι ατελείωτες καθυστερήσεις που είναι χαρακτηριστικές της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη διαδικασία έγκρισης στα «σχέδια βελτίωσης», επισήμανε με νέα παρέμβασή του ο υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Γιώργος Κοντογιάννης.

Τα σχέδια βελτίωσης είναι επενδυτικά προγράμματα για την απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού και την ανέγερση εγκαταστάσεων σε επίπεδο εκμετάλλευσης (Υπομέτρο 4.1 του ΠΑΑ 2014-2020) και αποτελούν διαχρονικά το κατεξοχήν χρηματοδοτικό εργαλείο των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Κοντογιάννης:

"Ήδη έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια περίπου 1240 σχέδια και η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης. Υπάρχουν όμως τρομερές καθυστερήσεις με ευθύνη της απερχόμενης περιφερειακής αρχής αλλά και του ΥΠΑΑΤ.

Με την καθυστέρηση στην αξιολόγηση και φυσικά στην τελική έγκριση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί η επόμενη καλλιεργητική περίοδος, δεδομένου ότι οι κατασκευές (θερμοκήπια , αποθήκες, ψυγεία , στάβλοι) γίνονται την καλοκαιρινή περίοδο για αντικειμενικούς λόγους.

Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας. Η γραφειοκρατία και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις έχουν κοστίσει πάρα πολύ στην Ελλάδα. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για να μη γίνουν η αιτία να χαθεί άλλη μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης."

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Ιουλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία