ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Επιλογή ευθύνης και κύρους για την Ηλεία ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολόκληρη η ζωή του, μέσα από ένα video 5 λεπτών

Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και πρ. Υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης, που φαντάζει μία από τις καλύτερες επιλογές στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ηλεία, ως υποψήφιος Βουλευτής.

Ο έμπειρος και δοκιμασμένος στα δύσκολα πολιτικός, είναι τα τελευταία χρόνια Σύμβουλος επί θεμάτων Τύπου και υπεύθυνος Περιφερειακών ΜΜΕ στη Νέα Δημοκρατία και αποτελεί προσωπική επιλογή για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας, του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης, είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων της περιοχής του, έχοντας εισπράξει τα εύσημα ως μέλος της Κυβέρνησης το 2009, για την εργατικότητα και την αποδοτικότητά του στο δύσκολο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι συμπατριώτες του θα του εμπιστευτούν για μία ακόμα θητεία την εκπροσώπηση του τόπου τους στο Κοινοβούλιο, αφού είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που όντας μέσα στον πυρήνα του κόμματος και μάλιστα σε επιτελική θέση, θα μπορεί να συμμετέχει τα κέντρα αποφάσεων και να μεταφέρει στεντόρεια και ατόφια την φωνή της Ηλείας.

Η αίσθηση που διαμορφώνεται, από τις μαραθώνιες και εξαντλητικές περιοδείες του Γιώργου Κοντογιάννη σε ολόκληρο το νομό Ηλείας, είναι πως οι πολίτες αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του, τον σοβαρό και μετρημένο πολιτικό, που αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή.
Ο ίδιος πάντως διατηρεί εκ φύσεως ήπιους τόνους, όντας προσηνής και διακριτικός, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιεί την κοντινή πολιτική του σχέση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ως μέσο για διεκδίκηση προνομιακής σχέσης.

Η εμπιστοσύνη των Ηλείων στο πρόσωπό του, είναι μία σχέση που σφυρηλατήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, έχοντας αποδείξει ότι μπορεί να επωμιστεί αγόγγυστα το άχθος των σημαντικών αιτημάτων της περιοχής και να προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις με την μαχητική και λυσιτελή διεκδίκηση, μέσα και έξω από τη Βουλή.
Όλα δείχνουν, ότι θα είναι σίγουρα για την μεγάλη πλειοψηφία των Ηλείων, στις περισσότερες περιπτώσεις η πρώτη και πάντως σίγουρα, μία από τις πρώτες επιλογές του γαλάζιου εκλογικού σώματος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας στις 15-11- 1962.
Έγγαμος με τη Σοφία Χίντζιου (1985) και πατέρας δύο αγοριών, του Δημήτρη (γεν. 1986) και του Κωνσταντίνου (γεν. 1990) .
Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος.
Σπουδές
Οικονομικό Νομικής
________________________________________
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ηλείας με τη Ν.Δ. για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012.
Από τον Ιανουάριο έως το Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Από το 2004 έως το 2007 μετείχε ως Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ως Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών.

Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007 έως και τον Ιανουάριο του 2008 μετείχε ως Μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδική Επιτροπή Περιφερειών. Το 2009 και μετά μετείχε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από το 2012 και μετά μετείχε ως μέλος στις Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιφερειών
Από τον Ιούλιο του 2016 είναι σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και υπεύθυνος του Τομέα Περιφερειακών ΜΜΕ, θέση από την οποία παραιτήθηκε για να είναι και πάλι υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του 2019
________________________________________
Επαγγελματικές -Πολιτικές δραστηριότητες
Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και στις εφημερίδες Απογευματινή, Ελεύθερος (1998-1993) και Εστία (1984).
Αρχισυντάκτης και κεντρικός αρθρογράφος στην Απογευματινή της Κυριακής (1999-2002).
Αρθρογράφος στις εφημερίδες του Πύργου Πατρίς και Πρώτη (2002).
Συνεργάτης στην εφημερίδα Εξπρές, μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα της Ν.Δ. εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα Πορεία (1980-1981).
Από το 1980 συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και εκ των επιτελικών στελεχών του από το Μάρτιο του 1997 έως τον Μάρτιο του 2004.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΣΑΠ (1989).

Συγγραφική δραστηριότητα
Εκ των συγγραφέων της σειράς βιβλίων «Ελλήνων Χρόνος» και «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «Η Ηλεία στην Ελλάδα της Ευρώπης
και της Aνάπτυξης».

Κοινωνική δραστηριότητα
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ( ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών Ηλιούπολης και του
Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» και της «Συμπολιτείας Ολυμπίας»
Ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής (1983-1988).

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Ιουλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία