Δήμος Ήλιδας: Το πρώτο «Sea Track» στην παραλία Κουρούτας

Ένα πάγιο αίτημα για τα Άτομα με Αναπηρία, αυτό της προσβασιμότητας στην παραλία της Κουρούτας και γενικότερα στις παραλίες του Δήμου Ήλιδας γίνεται πράξη, με την τοποθέτηση ειδικού συστήματος πρόσβασης ΑμεΑ, τύπου “SEA TRACK” σε κεντρικό σημείο της πολυσύχναστης ακτής.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ήλιδας ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην χρηματοδοτούμενη δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών», όπου αποσκοπεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες της χώρας, με δημιουργία ελαφρών υποδομών, στο πλαίσιο του στόχου ανάπτυξης τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών – ΑμεΑ, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

Μάλιστα, εκτός από το “SEA TRACK” της Κουρούτας που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσει και ένα ακόμα σε παραλία του Δήμου Ήλιδας και συγκεκριμένα στην Αγία Μαρίνα Δουνείκων.

Οι δύο παραλίες επελέγησαν διότι είναι εύκολα προσβάσιμες, έχουν ομαλό ανάγλυφο με μικρές υψομετρικές διαφορές και έχουν και τις απαραίτητες υποδομές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των λουομένων ΑμεΑ.


Πηγή