Δήμος Κέρκυρας για Α. Σκούπουρα: «Μην προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα έργα του δήμου».

Δήμος Κέρκυρας Δήμος Κέρκυρας για Α. Σκούπουρα: «Μην προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα έργα του δήμου».

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Κέρκυρας σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση μηχανισμών ανέλκυσης για Α.Μ.Ε.Α, (πλατφόρμα ανύψωσης αμαξιδίων ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Σχολείο Βιρού και ανελκυστήρα σκάλας ΑΜΕΑ στην είσοδο του κτιρίου «Λουτρά Αγίου Νικολάου») διευκρινίζει τα εξής:

«Η προμήθεια και εγκατάσταση μηχανισμών ανέλκυσης για Α.Μ.Ε.Α, (πλατφόρμα ανύψωσης αμαξιδίων ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Σχολείο Βιρού και ανελκυστήρα σκάλας ΑΜΕΑ στην είσοδο του κτιρίου «Λουτρά Αγίου Νικολάου» στο Φαληράκι), προϋπολογισμού 23.730,00 ευρώ, όπως και αυτά που προηγήθηκαν, ράμπες πρόσβασης σε πολλά σημεία του Δήμου, πλωτά αμαξίδια σε παραλίες του νησιού, ανελκυστήρες σκάλας στο Δημοτικό Θέατρο και στο Ιστορικό Δημαρχείο κ.α , εντάσσονται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας για τη βελτίωση προσβασιμότητας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μελέτη του έργου έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και η διαδικασία προμήθειας από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου μας.

Βεβαίως και αναγνωρίζουμε την ουσιαστική συμβολή του πρώην Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα, καθώς και του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ σ’ αυτήν την προσπάθεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σήμερα, χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο (έχει παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος ), είναι ηθικό να επιχειρεί να οικειοποιηθεί ένα έργο του Δήμου, προβάλλοντας τον εαυτό του χρησιμοποιώντας πρώτο ενικό.

Τα έργα τα χρηματοδότησε και τα υλοποίησε ο Δήμος και ο Δήμος δεν είναι “Ένας”, αυτό δεν μπορεί να το ισχυρισθεί ούτε ο Δήμαρχος, πόσο μάλλον ο κ. Σκούπουρας που δεν έχει πλέον θεσμικό ρόλο στην παρούσα δημοτική αρχή.
Αν υπήρχε μια τέτοια λογική στη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, τότε θα έπρεπε να αναλάβει και την ευθύνη, που απορρέει μέσα από το θεσμικό του ρόλο , για τις κατασκηνώσεις στο Βίδο που δεν λειτούργησαν ούτε πέρσι ούτε φέτος».


Πηγή