Διονυσία Αυγερινοπούλου (ΝΔ): Γνωρίστε την υποψήφια Βουλευτή


Γνωρίστε την υποψήφια Βουλευτή

Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι,

Είμαι υποψήφια Βουλευτής στο Νομό μας με τη Νέα Δημοκρατία

Ζητώ τη στήριξή σας

  • Για να συνεχίσω το κοινωνικό και περιβαλλοντικό μου έργο για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην Ηλεία που θα αφορά σε όλους τους πολίτες.
  • Για να υποστηρίξω την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ηλεία μας.
  • Για να δημιουργήσουμε – με περισσότερες επενδύσεις – θέσεις εργασίας για όλους και καλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης στα παιδιά μας.
  • Για να βάλουμε, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, πάλι τη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης.
  • Για να προασπίσουμε, με οδηγό τις αρχές και τις αξίες μας, τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας, και να γίνουμε πάλι εθνικά υπερήφανοι.

Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα, η Ηλεία να αλλάξει σελίδα.

Σε αυτή τη προσπάθεια ζητώ την υποστήριξή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη,

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Βιογραφικό Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου

Υποψήφιας Βουλευτού Ν. Ηλείας, Νέα Δημοκρατία

Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μεγάλωσε στη Ζαχάρω του Ν. Ηλείας. Αποφοίτησε με άριστα (πρώτη τη τάξη) από την Νομική Αθηνών, και ακολούθησε με υποτροφία σπουδές στο Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο και το Δίκαιο Περιβάλλοντος στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Georgetown University Law Center στην Ουάσιγκτον και Διδακτορικού από τη Νομική Σχολή του Παν/μιου Columbia της Νέας Υόρκης. Έχει δημοσιεύσει βιβλίο και άρθρα της σε διεθνή περιοδικά, ενώ διδάσκει Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο Διεθνών Οργανισμών και Επενδύσεων.

Είναι δικηγόρος και εργάζεται σε περιβαλλοντικά θέματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχεί εργασθεί, μεταξύ άλλων, στο Κέντρο Περιβαλλοντικού Δικαίου και Πολιτικής του Παν/μίου του Γέιλ (Yale), το Κέντρο Δικαίου Περιβάλλοντος και Χρήσεων Γης της Νομικής Σχολής του Παν/μιου της Νέας Υόρκης, τη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. Έχει αναλάβει κάποιες από τις υψηλότερες θέσεις στις οποίες έχουν διακριθεί Έλληνες ως σήμερα! Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού Συνεργασίας για το Νερό στη Στοκχόλμη, ως Επικεφαλής για το Νερό της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι, ενώ η χώρα μας την τίμησε στηρίζοντας την υποψηφιότητά της για τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για θέματα περιβάλλοντος.

Για την προσφορά της στην Ηλεία ορίστηκε από τον τ. Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή ως Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας από το 2009 ως το 2012, ενώ οι συμπολίτες της την τίμησαν εκλέγοντάς τη ως Βουλευτή Ν. Ηλείας από το 2012 ως το 2014. Διετέλεσε Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας δίπλα στον Πρόεδρό της Ν.Δ., κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Θήτευσε ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, καθώς και ως Προέδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Διακρίθηκε για την κοινοβουλευτική της θητεία και εξελέγη σε σειρά διεθνών θέσεων, όπως Πρόεδρος του «Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για τα Ηνωμένα Έθνη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Γενεύη.

Για τη συμβολή της στην πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007, καθώς και σε άλλα περιστατικά διεθνώς της απονεμήθηκε το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι» από τον ΟΗΕ και τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό στη Βέρνη της Ελβετίας. Για το κοινωνικό της έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό της απονεμήθηκε το «Βραβείο του Παγκόσμιου Πολίτη για τις Διεθνείς Πρωτοβουλίες σε Ανθρωπιστικά Ζητήματα», ενώ συγκαταλέχθηκε τόσο ανάμεσα στους «Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όσο και στους «Νέους Ευρωπαίους Ηγέτες» κάτω των 40 ετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τιμήθηκα επίσης με το Διεθνές Βραβείο «Άρτεμις» από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών, ενώ έλαβε «Ειδική Αναγνώριση από το Αμερικανικό Κογκρέσο», αλλά και μνεία από το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι μητέρα ενός παιδιού.

Δείτε τη συνέντευξη της στην τηλεόραση της ΟΡΤ και στην εκπομπή «Προσωπικά»

ΟΡΤ: «Προσωπικά» με την υποψήφια βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Αυγερινοπούλου


Πηγή