Εικόνες φρίκης στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών – Συνεχίζουν να δένουν με ιμάντες τα παιδιά στα κρεβάτια τους – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το πρώην ΠΙΚΠΑ στα Λεχαινά στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που δημοσιεύουμε, ακόμα και σήμερα κρατούν τα παιδιά στα κρεβάτια τους δεμένα με ιμάντες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι με το θέμα του ΚΕΠΕΠ είχε ασχοληθεί από το 2011 ο Συνήγορος του Πολίτη, όπου είχε διαπιστώσει πως «τα παιδιά ήταν μόνα στα κρεβάτια τους, ατενίζοντας το λευκό ταβάνι του δωματίου, για πολλές ώρες καθημερινά. Σύμφωνα µε άτυπη ενημέρωση του προσωπικού, χορηγούνταν κατασταλτικά φάρμακα. Μικρά παιδιά βρίσκονταν ξαπλωμένα σε παιδικά κρεβάτια τα οποία είχαν κουβέρτες γύρω γύρω για προστασία από αυτοτραυματισμό και κάποια, αν και πολύ μικρής ηλικίας, ήταν δεµένα στο κρεβάτι τους µε ύφασμα, µε αιτιολογία την αποφυγή αυτοτραυματισμού.

Παιδιά µε νοητικές αναπηρίες και αυτονομία βάδισης διαβίωναν σε ξύλινα κρεβάτια/κουβούκλια (ύψους περίπου 2 μέτρων) µε πόρτα και κλειδαριά για πολλές ώρες κάθε ημέρα (περισσότερες το Σαββατοκύριακο), µε την αιτιολογία ότι η χρήση τους επιβάλλεται προκειμένου να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν κινούμενα στο χώρο, δεδομένης της αδυναμίας εποπτείας τους. Κάποια από αυτά ζητούσαν την προσοχή, τη σωματική επαφή και έδειχναν επιθυμία να βγουν από τα κρεβάτια τους, ενώ άλλα παρέμεναν αδιάφορα ή κινούνταν στερεοτυπικά. Δεν υπήρχαν παιχνίδια δίπλα τους ή προσωπικά αντικείμενα, καθώς θεωρούνταν επικίνδυνα λόγω πιθανότητας αυτοτραυματισμού, πάντα µε την αιτιολογία της αδυναμίας συνεχούς εποπτείας τους, λόγω της έλλειψης προσωπικού».


Πηγή