Ενημέρωση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου για θέματα παιδείας.

Κοινωνία Ενημέρωση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου για θέματα παιδείας.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η νέα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου την ενημέρωση της ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της, την 1η Σεπτεμβρίου.

Η νέα Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Έγινε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα της σχολικής στέγης, με δεδομένη πλέον την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Η κ. Υδραίου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, είχε επισημάνει την ανάγκη αύξησης των πόρων προς τους Δήμους, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται με την δίχρονη, υποχρεωτική, προσχολική εκπαίδευση.

Συζητήθηκε, επίσης, η πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και να στηρίξει και να ενισχύσει προγράμματα δια βίου μάθησης.

Τέλος, έγινε ευρεία συζήτηση για το πρόβλημα της στέγασης του ειδικού σχολείου, όπως και άλλων σχολείων που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια με τη Δήμαρχο να δηλώνει ότι τα ζητήματα αυτά αποτελούν προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή.

Το κλίμα της συζήτησης ήταν ιδιαίτερα θετικό και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για στενή συνεργασία και αντιμετώπιση των προβλημάτων από κοινού, προς όφελος των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας εν γένει.


Πηγή