Επιτέλους συνδέεται η κρουαζιέρα με τον Πύργο

Μετά από πολύχρονη προσπάθεια και επιμονή του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, υπεγράφη από τον τ. Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη η κοινή υπουργική απόφαση για την έλευση διώροφων τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι του Κατάκολου στην πόλη του Πύργου.

Σε ανακοίνωση του δήμου Πύργου αναφέρεται ότι «Την Τρίτη το πρωί, 16-07-2019, η πόλη μας θα υποδεχτεί την άφιξη του πρώτου τουριστικού λεωφορείου, το οποίο θα σταθμεύσει στην οδό Μανωλοπούλου και οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο χρόνο στην αγορά του Πύργου. Την ημέρα αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθούν πέντε δρομολόγια.

Το ίδιο απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κέντρο της πλατείας με τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πύργου και τις μελωδίες νεανικού συγκροτήματος, ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το διώροφο λεωφορείο, καθώς θα βρίσκεται στο χώρο της κεντρικής πλατείας και ενδεχομένως να κάνουν μια βόλτα να δουν τις δυνατότητες που έχει».

Ο δήμαρχος Πύργου έκανε την εξής δήλωση: «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικονομική ανόρθωση της πόλης μας, μιας πόλης που δεν έχει αφεθεί στην τύχη της, αλλά με προσπάθειες μεγάλες αγωνιά να βρει τα βήματά της, μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1993. Η άφιξη τουριστών στην πόλη μας και το ωραίο μουσείο που διαθέτουμε, καθώς και όλα τα άλλα που μπορούν να επισκεφτούν μέσα στο χρόνο, θα την καταστήσουν τόπο προορισμού.

Με έγγραφό μου επανέφερα το αίτημα του ενιαίου εισιτηρίου των αρχαιολογικών χώρων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Στα χέρια των εμπόρων μας και γενικότερα της αγοράς μας είναι να μην αρκεστούμε στα ανοιχτού τύπου λεωφορεία, αλλά με όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς (ταξί, πούλμαν, κλπ) όλοι, επιτέλους, να καταλάβουν ότι ο Πύργος είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφτούν.

Ενημέρωσα για όλες τις λεπτομέρειες το νέο Δήμαρχο, κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, τον οποίο προσκάλεσα να υποδεχτούμε μαζί τους πρώτους τουρίστες και ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μου.

Μου δημιουργεί ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι η πόλη μας για να φτάσει εκεί που θέλει και πρέπει, οφείλει να έχει συνέχεια σε ό, τι καλό έχει γίνει ή θα γίνει.

Ευχαριστώ επίσης, τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής, κ. Αθανάσιο Δασκόπουλο, του κορυφαίου πολιτιστικού συλλόγου της πόλης μας που θα συμβάλλει με τον τρόπο του όλοι να καταλάβουν ότι σ’ αυτόν τον τόπο οι καλύτερες μέρες έρχονται».


Πηγή