Ευσταθία Γιαννιά: “Αναγκαίες και επιβεβλημένες οι προσλήψεις προσωπικού και αποσυμφόρησης των φυλακών Αγ […]

Το κατάστημα κράτησης «Αγίου Στεφάνου» Πατρών, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019, η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας – Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ, Ευσταθία Γιαννιά.

Η κα. Γιαννιά συναντήθηκε με τον Διευθυντή και το προσωπικό του Σωφρονιστικού Καταστήματος, όπου πληροφορήθηκε και διαπίστωσε προσωπικά τα σοβαρά προβλήματα και τις σημαντικές ελλείψεις που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των φυλακών.

Τα πολυάριθμα κενά σε φυλακτικό, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων, αποτελούν τροχοπέδη στην καθημερινή διαχείριση του Φυλακών.

«Πρόκειται για μια κατάσταση που κάνει επείγουσα την ανάγκη αποσυμφόρησης», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. «Ο «Άγιος Στέφανος» είναι ένα κτίσμα ηλικίας σαράντα χρόνων με εμφανείς όλες τις φθορές που έχει προκαλέσει ο χρόνος. Σοβαρές είναι και οι ελλείψεις που καταγράφονται σε υλικοτεχνικά μέσα, η ύπαρξη των οποίων θα διευκόλυνε το σημαντικό έργο των εργαζόμενων στις φυλακές.Τα προβλήματα είναι πολλά και χρονίζοντα. Επιβάλλονται σοβαρές και κεντρικά σχεδιασμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση τους», κατέληξε η κα. Γιαννιά, εξαίροντας ταυτόχρονα την προσπάθεια και το έργο που επιδεικνύουν σε καθημερινή βάση η Διοίκηση και το προσωπικό.

Ευσταθία Γιαννιά: "Αναγκαίες και επιβεβλημένες οι προσλήψεις προσωπικού και αποσυμφόρησης των φυλακών Αγίου Στεφάνου"


Πηγή