Ε.Α.Σ.: Ποιοι ντόπιοι Αγρότες γλιτώνουν το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος

Ο Ε.Α.Σ.(ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, υπενθυμίζει στους ντόπιους Παραγωγούς την Εγκύκλιο Ε2131/2019 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την εξαίρεση των Αγροτών από την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος.

Αναλυτικότερα, τέλος επιτηδεύματος που φθάνει έως και 650€ ΔΕΝ υποχρεούνται να καταβάλουν το φορολογικό έτος 2018 και εφεξής οι Αγρότες οι οποίοι είναι μέλη Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Δεδομένου ότι την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης για το φορολογικό έτος 2018, οι ΘιακοΚεφαλονίτες ντόπιοι Ελαιοπαραγωγοί, Αμπελουργοί, Κτηνοτρόφοι, Μελισσοκόμοι, Δενδροκαλλιεργητές, Κηπευτικοπαραγωγοί και Ψαράδες που είναι μέλη της ΕΝΩΣΗΣ μπορούν εφόσον το επιθυμούν να το δηλώσουν εγκαίρως στους λογιστές τους ώστε να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και για την παροχή των απαιτούμενων δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι Θιακο Κεφαλλονίτες Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Πηγή