Ζάκυνθος : Συνεχίζεται η δίκη για τον 27χρονο Αλέξη που αφαίρεσε τη ζωή του πατέρα του

« Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας η δίκη για τον 27χρονο Αλέξη που σκότωσε τον συνταξιούχο πατέρα του για να γλιτώσει, όπως υποστηρίζει, τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση »


Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η δίκη για τον 27χρονο Αλέξη που αφαίρεσε τη ζωή του πατέρα του, τον Μάιο του 2018. Στο πλευρό του 26χρονου εκτός από την οικογένειά του, βρίσκεται ολόκληρο το νησί, μιας και μετά το έγκλημα που ομολόγησε, αποκάλυψε πώς το έκανε να σώσει τα μικρότερα αδέλφια του από την κακοποίηση. Στο protothema.gr μίλησε ο δικηγόρος του πατροκτόνου Βασίλης Ταουξής. «Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας, η δίκη του πατροκτόνου Αλέξανδρου. Στο πρόσωπό του ενσαρκώνεται ο τραγικός ρόλος του Ορέστη από τις τραγωδίες του Αισχύλου και όλη η τραγικότητα που βίωσε ο μυθικός ήρωας αναβιώνει στο πρόσωπο του 27χρονου Ζακυνθού. Οδηγήθηκε στο έγκλημα, όχι από ιδιοτελή κριτήρια , όχι από κίνητρα που έχουν να κάνουν με περιουσία ή οτιδήποτε άλλο από αυτά που έχουμε συνηθίσει αλλά ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης εναντίον ενός ανθρώπου, που επί δεκαετίες κακοποιούσε ποικιλοτρόπως τον ίδιο, τις αδερφές του, τη μητέρα του και το τελευταίο καιρό τα δυο δεκάχρονα ετεροθαλή αδέρφια του.» Επίσης, έχουν έρθει ως εθελοντές μάρτυρες υπερασπίσεως, καθηγητές από τις δομές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι ένα χρόνο τώρα ζουν πλάι στον Αλέξη, τον διδάσκουν στα μαθήματα που έχει εγγραφεί ως σπουδαστής και έρχονται να μιλήσουν για τον πλούτο της ψυχής αυτού του παιδιού. Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί περί βρασμού ψυχής ορμής και αναγνώρισης των τεσσάρων ελαφρυντικών που ζητάει η υπεράσπιση ενισχύονται και εδραιώνονται. Ευελπιστούμε ότι το δικαστήριο θα κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν τον Αλέξη στο έγκλημα και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία», επισημαίνει ο κ. Ταουξής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 26χρονος το βράδυ της 27ης Μαΐου 2018 πήγε σε ραντεβού που είχε κλείσει στον πατέρα του με το αυτοκίνητο της αδελφής του από το οποίο είχε αφαιρέσει τις πινακίδες. Φορώντας γάντια και έχοντας καλύψει το πρόσωπο του με μια μπλούζα πλησίασε το αυτοκίνητο του πατέρα του ο οποίος τον περίμενε στο σημείο όπου είχαν ορίσει το ραντεβού. Πυροβόλησε και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Σύμφωνα με το STAR TV

Μητέρα Αλέξη: «Κλαίγαμε και οι δύο!»

Η μητέρα του, η κα Μαρία, φίλησε τον γιο της ενώ μέσα στην αίθουσα συγκίνησε τους πάντες όταν είπε στον 27χρονο Αλέξη «Αγόρι μου να σε αγκαλιάσω, να σε φιλήσω, να σε μυρίσω».

«Όλος ο κόσμος ήρθε από τη Ζάκυνθο για να συμπαρασταθεί στον Αλέξη μας. Είμαι πολύ συγκινημένη. Αγκάλιασα το παιδί μου! Κλαίγαμε και οι δύο, κλαίγανε τα αδέλφια του. Είπα γιατί να μην το κάνω εγώ τότε όταν έκανε κακές πράξεις στην κόρη μου και το έκανε το παιδί μου; Πλήρωσε αυτός για τις αμαρτίες του πατέρα του! Αν ήξερα ότι θα το έκανε ο Αλέξης αυτό, καλύτερα να το έκανα εγώ! Θα ανατριχιάσετε με το τι θα ακούσετε στο Δικαστήριο. Ο Αλέξης λάτρευε τα αδέλφια του. Δεν άντεχε να βλέπει τα παιδιά άλλο να υποφέρουν εκεί μέσα»

Οι ισχυρισμοί του θείου του Αλέξη και τα κλάματα του 27χρονου

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών διέκοψε για λίγα λεπτά. Ο αδελφός του θύματος, ο οποίος παρίσταντο ως πολιτικός ενάγων, κατά την εξέτασή του ισχυρίστηκε ότι το θύμα, ο αδελφός του, μέχρι το τέλος της ζωής του είχε αμφιβολίες για το εάν ο Αλέξης είναι βιολογικό του τέκνο. Ο 27χρονος Αλέξης αντέδρασε έντονα, ξέσπασε σε κλάματα, είπε ότι δεν πιστεύει τα όσα ακούει από τον αδελφό του θύματος και κατέρρευσε.


Με πληροφορίες από STAR TV , Protothema.gr και achaianews.gr
Photo: achaianews


Πηγή