Ζωή Κωνσταντοπούλου: 8 κοινοβουλευτικές ενέργειες της «Πλεύσης Ελευθερίας» με την είσοδό της στην Βουλή

Αραβαντινού Βαρβάρα Υποψήφια βουλευτής στο Νομό μας με την Πλεύση Ελευθερίας και την Ζωή Κωνστατοπούλου.

«Η ‘Πλεύση Ελευθερίας’ κατεβαίνει σε αυτή τη μάχη με πολύ μεγάλη αισιοδοξία και αντί να μιλάμε γενικόλογα, εμείς έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, υποχρεώσεις έναντι των πολιτών που εφόσον μας δώσουν την δύναμη θα τις υλοποιήσουμε στην Βουλή. Συγκεκριμένα, έχουμε δεσμευτεί για 8 κοινοβουλευτικές ενέργειες τις οποίες θα πραγματοποιήσουμε, αμέσως μόλις ανοίξει η επόμενη Βουλή. Είναι απολύτως πραγματοποιήσιμες και εφικτές:

-Πρόταση για την ενεργοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για την διαγραφή του παράνομου χρέους. Επίσης για τη συνέχιση του λογιστικού ελέγχου στις υποθέσεις διαφθοράς, εξοπλιστικών, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Είναι εκκρεμότητα υψίστης σημασίας.

-Πρόταση για Δημοψήφισμα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την ακύρωση της Συμφωνίας. Αντίθετα με ό,τι λένε τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και μπορεί να ακυρωθεί αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες νομικές κ Κοινοβουλευτικές Πολιτικές και Διπλωματικές Ενέργειες.

-Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών βάση των επισήμων πορισμάτων της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αλλά και του ΓΛΚ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν εθνική αξίωση, η διεκδίκησή τους αποτελεί εθνική υποχρέωση, η προώθησή τους εθνικό θέμα. Δεσμευόμαστε για την επιστροφή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

-Η ενεργοποίηση του πορίσματος για την Siemens και η διεκδίκηση από την εταιρεία και απονομής δικαιοσύνης, έναντι όλων των υπαιτίων και εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

-Πρόταση Νόμου για την δικαιοσύνη για συγκρότηση μικτών ορκωτών δικαστηρίων σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης, σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας, σε όλους τους τομείς δικαστικής λειτουργίας με πλειοψηφία ενόρκων ώστε να επανασυνδεθεί η δικαιοσύνη με την κοινωνία αλλά και να πάψει η διαπλοκή κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του διορισμού της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.

-Πρόταση για την κατάργηση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας η οποία μπορεί να γίνει στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος με τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

-Πρόταση νόμου για την διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών, οικογενειών κ.λπ. οι οποίοι καταδιώκονται με τρόπο άδικο και ανηλεή από τις τράπεζες.

-Πρόταση νόμου για την απόλυτη απαγόρευση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».


Πηγή