Ηλεία: Από σήμερα οι δολωματικοί ψεκασμοί

Από σήμερα το πρωί, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2019.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης, κα Σπυροπούλου Παναγιώτα, με ανακοίνωση της, γνωστοποιεί το πρόγραμμα και σημειώνει πως η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας. Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 2621360-140, 145,155.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019:

Ομάδα 1η:Κάστρο, Κυλλήνη – Κ. Παναγιά, Νεοχώρι, & Λυγιά

Ομάδα 2η :Αμαλιάδα, Καρδαμάς, & Δουνέικα

Ομάδα 3η:Μυρτιά, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο, Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινεϊκα, Άγιος Ιωάννης, Αλποχώρι, Ξυλοκέρα, Βούναργο, Πράσινο, Φωναίτικα, Ελαιώνας, Άγιοι Απόστολοι, Βροχίτσα, & Κορυφή

Ομάδα 4η:Λαστέικα, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοβαρβάσαινα, Βαρβάσαινα, Σαλμώνη, Αμπελώνας, Κολύρι, & Πύργος

Ομάδα 8η:Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Κακόβατος, Καλίδονα, Νεοχώρι & Ταξιάρχες.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019:

Ομάδα 1η:Βαρθολομιό, Μάχου, Δήμητρα & Καλύβια Μυρτουντίων

Ομάδα 5η: Κρυονέρι, Χελιδόνι, Καυκανιά, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο & Πλάτανος.

Ομάδα 7η: Αλφειούσα, Επιτάλιο, Ανεμοχώρι & Ράχες.

Χρήσιμες πληροφορίες

-Το πρόγραμμα ψεκασμών του κάθε ψεκαστικού συνεργείου θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές.

-Οι ελαιοκαλλιεργητές υποχρεούνται κατά τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να διατηρούν τα λιοστάσια τους καθαρά και προσβάσιμα.

-Λιοστάσια κλειστά, με υψηλή αυτοφυή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση για γεωργικό ελκυστήρα (ή για ψεκαστές όπως προβλέπεται) δεν θα ψεκάζονται.

-Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες των ψεκασμών για να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

-Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (πρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να απομακρύνονται πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.

-Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.

-Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν, να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους.

-Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300 cm3 περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης.


Πηγή