Η Βικτώρια Αλεξανδράτου στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Εχθές, Πέμπτη 4 Ιουλίου, η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Βικτώρια Αλεξανδράτου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Είναι η μόνη υποψήφιος των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου που έγινε δεκτή στο νοσοκομείο και η υποδοχή της ήταν ιδιαίτερα θερμή. Σε μία σύντομη δήλωσή της, ανέφερε: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που, παρά τις δυσκολίες, επιτελούν με αυταπάρνηση και υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και με μόνο κίνητρο τη φροντίδα των ασθενών επιτελώντας λειτούργημα». Η κ. Αλεξανδράτου ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική αναλγησία. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τόσο μεγάλες, που εδώ και πολύ καιρό η εύρυθμη λειτουργία της νοσοκομειακής μονάδας δεν υφίσταται. Η τοποθέτηση νέων στελεχών είναι επιτακτική, καθώς οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του προσωπικού αλλά και των ασθενών. Οι σοβαρές ζημιές που δημιουργήθηκαν λόγο των πρόσφατων σεισμών έρχεται να ολοκληρώσει μία εικόνα εγκατάλειψης, σε μία εποχή που εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης η φροντίδα των ευπαθών ομάδων και οι ενίσχυση των υποδομών υγείας θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα. Μετά από μία πολύωρη αλλά και εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Βιβλάκη, διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η κα Αλεξανδράτου ενημερώθηκε για το πρόσφατο αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας για επείγουσα ανάθεση έργων συντήρησης/επισκευής και ενεργειακής αναβάθμισης στη μονάδα καθώς και για την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης του χρηματικού ποσού της δωρεάς του Ιδρύματος Γεωργίου και Λίλιαν Βεργωτή προς το Γ.Ν. Αργοστολίου, κονδύλια τα οποία παραμένουν ακόμα στο ταμείο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του νοσοκομείου. Εκτός από την ουσιαστική συζήτηση που έκανε η κα Αλεξανδράτου με τα στελέχη του νοσοκομείου, άκουσε προσεκτικά και τα παράπονα των νοσηλευόμενων, τα οποία επιβεβαιώνουν τα προβλήματα που τονίστηκαν από το προσωπικό. Οι νοσηλευόμενοι κατανοούν τις εργασιακές δυσκολίες και την σωματική, αλλά και ψυχική, κούραση που έχει καταβάλει το προσωπικό της μονάδας. Αυτό όμως είναι ένα πρόβλημα που χωρίς πολιτική βούληση δεν πρόκειται να λυθεί. Η Βικτώρια Αλεξανδράτου δεσμεύτηκε αφού εκλεγεί να δώσει άμεσες λύσεις και οι στόχοι της είναι οι εξής τρεις:
1. Αξιοποίηση δωρεάς Βεργωτή
2. Αναβάθμιση κτηριακών υποδομών
3. Προσλήψεις Δεσμεύτηκε πως εφόσον της δοθεί η ευκαιρία μετά την 7η Ιουλίου, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και το πλήθος των επισκεπτών που έρχονται στα νησιά μας, θα αισθάνονται την ασφάλεια που τους αξίζει. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους ηλικιωμένους μας, σε εμάς!

Πολιτικό Γραφείο Βικτώριας Αλεξανδράτου
Υποψήφια Βουλευτής Κεφαλονιάς | Ιθάκης

image 2019 07 04 12 49 15image 2019 07 04 12 49 15image 2019 07 04 12 49 15


Πηγή