Η πρώτη αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών rugby είναι από την Πάτρα! (pics)

Η πρώτη αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών rugby είναι από την Πάτρα! (pics) Η πρώτη αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών rugby είναι από την Πάτρα! (pics)

Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του εγχώριου rugby και η Πάτρα θα παίξει σοβαρό ρόλο σε αυτό, όπως όλα δείχνουν.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται εθνική ομάδα γυναικών στο rugby, με απόφαση της ομοσπονδίας που προχωρά στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος. Το έμψυχο δυναμικό που θα συνθέσει την ομάδα αυτή θα συγκροτηθεί μέσα από επιλογές που θα γίνουν από παίκτριες που αγωνίζονται σε σωματεία που προέρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Η Πάτρα, κρίνοντας από το γεγονός ότι η αρχηγός της εθνικής αυτής ομάδας, σύμφωνα με τα όσα έχουν αποφασιστεί, θα είναι η Βιβιάννα Δαλδάκη για την οποία το patrasevents.gr είχε γράψει σχετικό θέμα, θα έχει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η 25χρονη παίκτρια της Patras Rugbu κρίθηκε από τους αρμοδίους ως η καταλληλότερη για να φορέσει το περιβραχιόνιο.

Οι εμφανίσεις της με την ομάδα της, η αγωνιστικότητα που δείχνει, η συνέπεια στις προπονήσεις και γενικότερα το ηγετικό προφίλ που έχει, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τα μέλη του ομοσπονδιακού τιμ στο να καλέσουν την Πατρινή παίκτρια στην εθνική, δίνοντας της την αρχηγία, προτού καν συγκροτηθεί το υπόλοιπο ρόστερ.

Οι προπονητές της εθνικής αυτής ομάδας που τώρα διαμορφώνεται είναι δύο Έλληνες ομογενείς από την Αυστραλία. Με βάση το σκεπτικό της επιλογής της Βιβιάννας Δαλδάκη για την αρχηγία της εθνικής, αυτό θα είναι αρκετά καλό για την ανάπτυξη του αθλήματος στην κοινωνία της Πάτρας, βοηθώντας τον κόσμο να δει το συγκεκριμένο σπορ με ένα άλλο μάτι.

Η Πάτρα, άλλωστε, έχει ένα υπόβαθρο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του ιδιαίτερου αυτού αθλήματος σε όλη την Ελλάδα και να βοηθήσει στην εξέλιξη του, η οποία από χρόνο σε χρόνο είναι συνεχώς ανοδική, με ολοένα και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες να ασχολούνται με αυτό και να γράφονται στα αντίστοιχα σωματεία.

Η πρώτη αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών rugby είναι από την Πάτρα! (pics)

Πέρα από όλα αυτά η επιλογή μιας Πατρινής ως πρώτη αρχηγό μιας νέας εθνικής αποτελεί ασφαλώς τιμή για το πατραϊκό rugby, αλλά και γενικότερα για τον αθλητισμό. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει η επιλογή των υπολοίπων παικτριών που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα αφού πρώτα πραγματοποιηθούν μία σειρά κοινών προπονήσεων και κάποιων αγώνων που θα οριστούν.

Πάντως, το πρώτο επίσημο φιλικό της νέας εθνικής έχει κλειστεί για την ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Ανδριανούπολη. Πρόκειται για έναν αγώνα μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, μεταξύ των αντίστοιχων εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών. Θα είναι η πρώτη ιστορική μάχη που θα δώσουν τα δύο κράτη, σε δύο παιχνίδια (άνδρες και γυναίκες) που θα γίνουν στις 14 Σεπτεμβρίου στο Aysekantin Yerleskesi Futbol Stadioum.

Πρόκειται για δύο επίσημα φιλικά τα οποία σε περίπτωση νίκης ή ήττας θα προσφέρουν και τους αντίστοιχους βαθμούς στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Και η εθνική ομάδα των γυναικών θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με το δεξί, κάνοντας σεφτέ, με την Πατρινή αρχηγό της.

Η πρώτη αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών rugby είναι από την Πάτρα! (pics) Η πρώτη αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών rugby είναι από την Πάτρα! (pics) Η πρώτη αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών rugby είναι από την Πάτρα! (pics)


Πηγή