«Θέατρο Νίκος Κούρκουλος. Απαιτείται σεβασμός», γράφει η Ρέα Ντούρου.

Πολιτισμός «Θέατρο Νίκος Κούρκουλος. Απαιτείται σεβασμός», γράφει η Ρέα Ντούρου.

Πριν από χρόνια όλοι μας είχαμε επικροτήσει την σκέψη και την απόφαση του πρώην Δήμου Παλαιοκαστριτών να αφιερώσει το υπαίθριο θέατρο της περιοχής στον μεγάλο μας ηθοποιό Νίκο Κούρκουλο.

Μάλιστα είχε ανεβάσει παραστάσεις και το Εθνικό Θέατρο.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το θέατρο «Νίκος Κούρκουλος» σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει τις προθέσεις και τις ενέργειες όσων αφιέρωσαν στο θέατρο το όνομα του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού και βεβαίως αποτελεί προσβολή για τη μνήμη ενός ανθρώπου ο οποίος διέπρεψε στον χώρο του πολιτισμού.

Τι πρέπει να γίνει τώρα; Αν είναι δυνατόν θα πρέπει να μπει στις πρώτιστες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής η ανακατασκευή του θεάτρου. Αν δεν υπάρχουν τα χρήματα θα μπορούσε να αγοραστεί μια ακόμα λυόμενη θεατρική υποδομή και μαζί με την υπάρχουσα να τοποθετηθεί στον χώρο του θεάτρου «Νίκος Κούρκουλος».

Τέλος, νομίζω ότι αν δεν είναι εφικτό να γίνει κάτι από τις δύο προτάσεις, τότε καλύτερα θα είναι να αποχαρακτηριστεί το θέατρο ως θέατρο «Νίκος Κούρκουλος».

Ο Αντιδήμαρχος της περιοχής Νίκος Κορακιανίτης έχει δηλώσει ωστόσο ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή προσπάθησε να κάνει μελέτη επισκευής, ωστόσο το συγκεκριμένο θέατρο θέλει εξ ολόκληρου αντικατάσταση καθώς υπάρχουν προβλήματα στατικότητας.

Όπως και να έχει όμως η σημερινή εικόνα είναι τουλάχιστον προσβλητική…


Πηγή