Θ. Γαλιατσάτος: «Οι αρνητικές εξελίξεις της κυβέρνησης».

Π.Ι.Ν Θ. Γαλιατσάτος: «Οι αρνητικές εξελίξεις της κυβέρνησης».

Τα δυο αρνητικά στοιχεία στα οποία προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, σε σχετική του ανάρτηση το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο περιφερειάρχης «Σημειώνω δυο (2) από τις πολλές αρνητικές εξελίξεις με το «καλημέρα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

  1. υποβιβασμός της σημασίας της άσκησης «νησιωτικής πολιτικής» με την κατάργηση του αρμόδιου υφυπουργείου.
    Επί δεκαετίες τα νησιά του Ιονίου βρίσκονταν στην απομόνωση και δεν είχαν τα ευεργετήματα της όποιας νησιωτικής πολιτικής που εξυπηρετούσε προκλητικά μόνο τα νησιά του Αιγαίου.
    Τώρα οι ιδιες νοοτροπίες οι ιδιες πολιτικές φαίνεται ότι επανέρχονται θέτοντας σε κίνδυνο τις κατακτήσεις της περιόδου 2015-2019.
    Αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη όσες και όσοι από θέση ευθύνης σιωπούν.
    Το πρόβλημα είναι εξόχως πολιτικό και απαιτείται ΑΜΕΣΑ η τοποθέτηση του υπουργού Ναυτιλίας και της κυβέρνησης ,επι της ουσίας.
  2. η πρόθεση μεταφοράς της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση συνιστά αντιλαϊκή και αντιαυτοδιοικητική πράξη και επιλογή.
    Μετατρέπει τους δήμους σε εισπράκτορες του πιο άδικου φόρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την σχέση πολίτη και αυτοδιοίκησης (διώξεις-κατασχέσεις-πλειστηριασμοί).
    Δημιουργεί δήμους πολλών ταχυτήτων , άλλοι φτωχοί και άλλοι πλούσιοι ανάλογα με τις αξίες γής της κάθε περιοχής, αφου είναι προφανές ότι με την μεταβίβαση του «εσόδου» του ΕΝΦΙΑ θα διακοπεί ταυτόχρονα η χρηματοδότηση των δήμων από τους ΚΑΠ που γίνεται σήμερα με αντικειμενικά ,κατά βάση, κριτήρια.
    Το γεγονός ότι αυτές οι πολιτικές εχουν την στήριξη της ΚΕΔ δεν αλλάζει σε τίποτα τον χαρακτήρα τους σε βάρος της οργάνωσης των κοινωνιών σε τοπικό επίπεδο.
    Τα δημοτικά συμβούλια και τα περιφερειακά , έχουν υποχρέωση να τοποθετηθούν ευθέως μπροστά σ αυτή την διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης της ΝΔ και του νέου υπουργού Εσωτερικών».


Πηγή