Κέρκυρα: Ο Βουλευτής Α. Αυλωνίτης ζητάει από τον Κ. Νικολούζο σύσκεψη για την κατάσταση με τα σκουπίδια.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Ο Βουλευτής Α. Αυλωνίτης ζητάει από τον Κ. Νικολούζο σύσκεψη για την κατάσταση με τα σκουπίδια.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέκος Αυλωνίτης ζητάει και ταυτόχρονα απαιτεί από τον δήμαρχο Κώστα Νικολουζο να προκαλέσει σύσκεψη άμεσα με τους νεοεκλεγμένους δημάρχους βουλευτές και αρμόδιους για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί με τις σορούς των σκουπιδιών από άκρη σε άκρη του.
Το κείμενο του κ. Αυλωνίτη είναι το εξής: «Πριν ακόμη αναλάβω τα καθήκοντα μου ως βουλευτής της Κέρκυρας και των νησιών μας θεωρώ καθήκον και υποχρέωση μου να καταστήσω σαφές ότι η κατάσταση στη Κέρκυρα λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων τείνει να λάβει διαστάσεις εκρηκτικές. Η Κέρκυρα βρίσκεται μπροστά στο μέγιστο κίνδυνο επανάληψης της κατάστασης του θέρους του 2018. Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και η δυσφήμηση του νησιού, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, απαιτούν την άμεση αντίδραση όλων.
Ζητώ από τον Δήμαρχο Κέρκυρας να συγκαλέσει άμεσα κοινή σύσκεψη υπό την προεδρία του των νεοεκλεγέντων δημάρχων και των νεοεκλεγέντων βουλευτών και όσων υπηρεσιακών παραγόντων θεωρεί χρήσιμη την παρουσία τους έτσι ώστε να αντετωπιστεί ΑΜΕΣΑ η κατάσταση με τον συντονισμό όλων και σύμφωνα με την αρμοδιότητα καθενός..
Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό και δικαιολογίες .
Ελπίζω στην ανταπόκριση όλων».


Πηγή