Κέρκυρα: Συνέβη και αυτό! Ακινητοποιημένα απορριμματοφόρα λόγω ΚΤΕΟ.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Συνέβη και αυτό! Ακινητοποιημένα απορριμματοφόρα λόγω ΚΤΕΟ.

Από την μία η έλλειψη εργατών καθαριότητας και από την άλλη η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαγωνισμών ανάθεσης εργολαβιών αλλά και η ακινητοποίηση των μισών «ενεργών» απορριμματοφόρων του δήμου έχουν φέρει την κατάσταση στην Κέρκυρα να είναι σε τραγικό σημείο.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Καλούδης, μιλώντας στο Corfutv δήλωσε ότι: «δύο πράγματα συμβαίνουν. Το κενό με τις εργολαβίες που δεν έχουν υπογραφεί οι νέες συμβάσεις και περιμένουμε να υπογράφουν άμεσα. Και από την άλλη πλευρά ότι την αποκομιδή σε όλο το νησί κάνουν μόλις δέκα απορριμματοφόρα, με τα υπόλοιπα να μένουν ακινητοποιημένα μέχρι να «νομιμοποιηθούν», αφού δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας (ΚΤΕΟ-εγκατάσταση ABS, εκκρεμότητες αδειών από την εποχή των Καποδιστριακών δήμων κ.α.)».

Όπως είπε: «το ατύχημα με ένα απορριμματοφόρο στον Πέλεκα ανέδειξε τις ελλείψεις που είχαν τα μισά περίπου οχήματα του δήμου με τα έγγραφα κυκλοφορίας τους. Πρόκειται για τα απορριμματοφόρα που είχαν μεταφερθεί από τους Καποδιστριακούς δήμους και για τα οποία δεν βρέθηκαν τα συνοδευτικά έγγραφά τους.
Η υπηρεσία εργάζεται ήδη στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος αλλά μέχρι την οριστική λύση του θα παραμείνουν στο γκαράζ 10 απορριμματοφόρα ακινητοποιημένα».


Πηγή