Κέρκυρα: Τα αιτήματα της Ένωσης Εστίασης στη νέα Δήμαρχο Μ. Υδραίου.

Κοινωνία Κέρκυρα: Τα αιτήματα της Ένωσης Εστίασης στη νέα Δήμαρχο Μ. Υδραίου.

Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο συζήτησε η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τη νέα Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Βεργέτη, σε ερώτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η κ. Υδραίου, απάντησε ότι έχει δρομολογηθεί ήδη το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης με ταυτόχρονη διαλογή στην πηγή σε τέσσερα ρεύματα. γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό. Η νέα δήμαρχος ενημέρωσε επίσης την Ένωση ότι θα γίνει επανεξέταση των αδειών εκκένωσης βόθρων και θα δρομολογηθεί η λειτουργία των βιολογικών που υπάρχουν στην περιφέρεια.
Για την άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εστίασης, θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση για τον νέο κανονισμό πόλης για την καλύτερη αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των επαγγελματιών του νησιού.

Όσον αφορά την άδεια μουσικής και παράταση ωράριο σύμφωνα με τον κ. Βεργέτη η κ. Υδραίου δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει ο κανονισμός για την αδειοδότηση μουσικής και για την παράταση ωραρίου μουσικής και επίσης για την καλύτερη και ομαλή λειτουργία μεταξύ επαγγελματιών και κατοίκων πόλης . Αναφορικά με το πάρκινγκ η απάντηση που έλαβαν ήταν οτι το πάρκινγκ θα λειτουργήσει ηλεκτρονικά και δεν θα υπάρξει ξανά κανένα θέμα και κανένα παράπονο.

Σύμφωνα με τον κ. Βεργέτη: «η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας αποφάσισε να είναι κοντά στην Νέα Δημοτική αρχή του νησιού για την όσο δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του κλάδου μας αλλά ταυτόχρονα και απέναντι της στην περίπτωση που δεν υλοποιηθούν όλα όσα υποσχέθηκαν».


Πηγή