Καταγγελία Ε.Κ.Ζ , για «κόψιμο » ρεύματος σε οικογένεια με προβλήματα υγείας

Ε.Κ.Ζ. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ίδια στιγμή που, διαπιστευμένα, συσσωρεύονται οφειλές ετών από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του νησιού χιλιάδων ευρώ, στα οποία η ΔΕΗ ουδέποτε έχει κόψει το ρεύμα , με μεγάλη σπουδή κόβει το ρεύμα σε τριμελή οικογένεια ανέργων στις Εργατικές Κατοικίες ΙΙ, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην ηλικιωμένη γυναίκα, (Ξένου – Καρούμπα Βασιλική 78ετών), που με την πενιχρή της σύνταξη συντηρεί την άνεργη κόρη της και τον εγγονό της, παρά και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και παρ’ ότι καταβάλλει κάθε μήνα από το υστέρημα της ένα μικρό ποσό, της έκοψαν το ρεύμα από της 11/7 επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ποσό που καθορίζει η ΔΕΗ.

Είναι γνωστό ότι οι ρυθμίσεις της ΔΕΗ, που λειτουργεί σαν ανώνυμη εταιρεία, δεν λαμβάνουν υπόψη τις δυσκολίες της λαϊκής οικογένειας. Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός της διακοπής παροχής ρεύματος και ζητάμε άμεσα την επανασύνδεση του ρεύματος στην οικογένεια.

Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου. Αγαθό που δεν νοείται να το στερείται κανείς, ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζει ή όχι προβλήματα υγείας.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος. Οι ρυθμίσεις χρεών να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να μπορεί η εργατική οικογένεια να ανταποκριθεί.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.


Πηγή