Κουνάβης : Να γίνει καταλογισμός ευθυνών

Να γίνει καταλογισμός ευθυνών προτείνει ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Παναγιώτης Κουνάβης , αναφέροντας σχετικά :

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Συνεχίζουν απτόητοι την καταστροφή……

Επί πέντε χρόνια διέθεσαν τα ποσά των προϋπολογισμών κάθε έτους με απ ευθείας αναθέσεις. Χωρίς προσφορές και ούτε τη διαδικασία πρόχειρων διαγωνισμών, δεκάδες χιλιάδες ευρώ σπαταλήθηκαν αλόγιστα με αυτόν τον τρόπο σε προμήθειες και έργα.

Προεκλογικά, με προφορικές εντολές σπατάλησαν τα χρήματα των δημοτών για ρουσφέτια και τώρα βεβαιώνουν τις οφειλές, με έγγραφη δήλωση χωρίς για τις δαπάνες αυτές, να υπάρχει πρόβλεψη στο προϋπολογισμό και για τα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα, που οι ίδιοι ψήφισαν!

Με την έγγραφη βεβαίωση αναγνώρισης οφειλής από τον αντιδήμαρχο έργων, για τα ποσά αυτά βγαίνουν διαταγές πληρωμής, εναντίον του δήμου.

Στις διαταγές πληρωμής όταν έρχονται στην οικονομική επιτροπή παρά την νομική γνωμάτευση για άσκηση ενδίκων μέσων από μέρους του δήμου, προδικάζουν το αποτέλεσμα και αρνούνται την προσφυγή, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις αυτές να γίνονται τελεσίδικες και τα ποσά αυτά, απαιτητά.
Το έργο αυτό το συνεχίζουν απτόητοι και μετά τις εκλογές εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία που έχουν στην οικονομική επιτροπή.

Με μια βιομηχανία διαταγών πληρωμών, οδηγούν το δήμο σε οικονομική ασφυξία, με αμφίβολης ποιότητας έργων και προμηθειών.

Δεν νοικοκύρεψαν τον δήμο, τον κατέστρεψαν και τον καταστρέφουν οικονομικά.Η μόνη λύση, ο καταλογισμός ευθυνών!


Πηγή