ΚΠΕ Κρεστένων: 3ο Θερινό Σχολείο «Πανόραμα Πειραμάτων»


Από την Έ.Ε.Φ, τη Δ.Δ.Ε Ηλείας, το ΕΚΦΕ Ν. Ηλείας
και τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Με την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7:00 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων, αρχίζουν οι εργασίες του 3ου Θερινού Σχολείου, με τίτλο «Πανόραμα Πειραμάτων».

Το Θερινό Σχολείο, συνδιοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ηλείας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Θα διαρκέσει μέχρι το προσεχές Σάββατο 6 Ιουλίου και θα συμμετέχουν μαθητές από την Ηλεία καθώς και όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί από το «Ζωγράφειο» Λύκειο της Κωνσταντινούπολης, αποδεχόμενοι την σχετική πρόσκληση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βασίλη Δημητρέλλου.

Η έναρξη

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ.Δημητρέλλο, τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας Κρεστένων κ.Μπαλιούκο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Φιλντίση.

Την κεντρική ομιλία της πρώτης ημέρας θα κάνει η Αναπλ. Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων, του Τμήματος Βιολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών κα Μαριγούλα Μαργαρίτη με θέμα «Εγκέφαλος ο Σκηνοθέτης της ζωής μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το θερινό σχολείο θα τιμήσει και φέτος με την παρουσία του ο επίτιμος πρόεδρος του Ευγενίδειο Πλανηταρίου κ. Διονύσιος Σιμόπουλος.


Πηγή